Kako ohraniti vitko postavo in uživati v sladicah brez slabe vesti? Ali je to sploh mogoče? Vstopite v svet slavnih dam, Jennifer Lopez in Jennifer Aniston. Njuna pregreha je veganska sladica z jagodičevjem in brez sladkorja.
Sladica je večna okusna pregreha. A zakaj bi se ji odrekali? Pripravite si sladico, ki jo boste lahko uživali tudi na dieti – veganska sladica z jagodičevjem in brez sladkorja.
Da bi ohranile postavo in se izognile prekomerni teži, so slavne dame pripravljene okrepiti svojo voljo in se za vedno odpovedati nezdravim prigrizkom in sladkarijam. Na primer, Victoria Beckham obožuje sladoled, a ga ni jedla že več kot 25 let. Namesto tega pije sadne in zelenjavne smutije.
Vendar niso vse zvezdnice pripravljene na takšne žrtve zaradi idealne postave. Na splošno se držijo pravilne prehrane, in sklepajo kompromise. Jennifer Lopez na primer pravi, da včasih rada poje kakšen kaloričen krof z glazuro, a se v vsakdanjem življenju vseeno izogiba sladkorju. Kljub temu v njenem hladilniku najdete sladice – pripravljene so ob upoštevanju vseh njenih želja. Pred mnogimi leti se je tudi Jennifer Aniston povsem odpovedala sladkorju. Tako Jennifer Aniston kot Jennifer Lopez vsakodnevno telovadita, zato za njuno vrhunsko postavo ni zaslužna le prehrana.
Predstavljamo vam njuno najljubšo sladico, ki jo lahko jeste brez skrbi za odvečne kalorije – v njej ni sladkorja!
Veganska sladica z jagodičevjem
Sestavine
- 1 zrel avokado
- 120 g kokosovega mleka
- 160 g svežih borovnic (ali drugega jagodičevja po želji)
- 100 g poljubnih oreščkov
- 20 g limoninega soka
- nekaj listov mete za okras
Navodila
- Avokado prerežite na pol, odstranite koščico in z žlico izdolbite avokadovo sr4edico. Pazite, da je avokado res zrel, saj bo to torti dodalo mehkobo in nežen okus oreščkov. 2.. V posodi za mešanje združite kokosovo mleko, avokadovo sredico in limonin sok. Po želji lahko dodate polovico banane, če želite sladico slajšo, a imejte v mislih, da bo to dodalo nekaj kalorij.
- Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Po okusu lahko dodate ščepec cimeta, kapljico ekstrakta vanilje ali malo mlete kave ali kakava.
- Borovnice operite in zmečkajte z mešalnikom ali vilicami. Namesto borovnic lahko uporabite maline, jagode ali robide, tudi zamrznjeno jagodičevje je odlična izbira.
- V majhnem kozarcu ali posodi izmenično polagajte plast avokadove zmesi in plast jagodičevja. Postopek ponovite dvakrat.
- Sladico okrasite z oreščki in svežimi listi mete.