fbpx

Recept: enostavni rezanci na sichuanski način

Foto: envato

Rezanci na sichuanski način so vsestranska in okusna jed, ki združuje bogat, oreščkast okus sezama z drzno, pikantno noto sichuanske kuhinje.

Sichuan je ena izmed provinc na jugozahodu Kitajske, znana po svoji bogati kulturni dediščini in izjemno raznoliki kulinarični tradiciji. Čeprav je znana po svoji čudoviti pokrajini, ki vključuje hribe, reke in gozdove, je Sichuan najbolj slaven po svoji kuhinji.

Rezanci na sichuanski način so okusna jed, ki združuje bogat, oreščkast okus sezama z drzno, pikantno noto tipično za sichuansko kuhinjo.

Rezanci na sichuanski način

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • Sveži kitajski jajčni rezanci ali ramen
  • Kitajska sezamova pasta ali tahini
  • Sichuanski poper
  • Sojina omaka
  • Rižev kis
  • Česen in ingver
  • Čilijevo olje
  • Čebula in svež koriander

Navodila

  1. Skuhajte rezance po navodilih na embalaži. Odcedite in sperite pod hladno vodo, da ustavite postopek kuhanja, ter jih postavite na stran.
  2. V skledi zmešajte sezamovo pasto, sojino omako, rižev kis, sesekljan česen in ingver. Po potrebi dodajte brizg vroče vode, da omako razredčite
  3. V suhi ponvi popražite poper, dokler ne zadiši. Zmeljite jih v fin prah in dodajte v omako.
  4. Premešajte kuhane rezance v sezamovi omaki, dokler niso dobro obloženi. Pokapajte s čilijevim oljem in dobro premešajte.
  5. Prenesite rezance na servirni krožnik in okrasite s sesekljano spomladansko čebulo in svežim koriandrom. Lahko tudi posujete nekaj popraženih sezamovih semen za dodaten okus in teksturo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.