fbpx

Recept: gaspačo juha iz melone, kumar in mete

Foto: envato

Hladna juha ali gaspačo iz melone, kumar in mete je popolna poletna jed, ki združuje svežino melone in kumar z aromatično noto mete.

V poletni vročini nič ne osveži bolje kot lahka, hladna juha. Ena izmed najbolj priljubljenih izbir za poletne dni je gaspačo iz melone, kumar in mete. Ta jed združuje sladkost zrele melone in svežino kumar ter mete, kar ustvarja popolno ravnotežje okusov. Priprava je preprosta: melono in kumare zmešamo v mešalniku do gladkega, dodamo svežo meto, sol in poper ter postrežemo ohlajeno. Takšna juha ne le da osveži, ampak je tudi izjemno zdrava in nizkokalorična, zato je idealna izbira za vroče poletne dni.

Gaspačo juha iz kumar, melone in mete

  • Obroki: 3
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za juho:
  • 1 zrela melona (npr. kantalupa ali galija)
  • 2 srednji kumari
  • sok 1 limete
  • listi sveže mete
  • 1 skodelica hladne vode ali kokosove vode
  • sol po okusu
  • med ali agavin sirup za dodatno sladkost

Navodila

  1. Melono razrežite na pol, odstranite semena in izdolbite meso melone. Meso narežite na grobe koščke.
  2. Kumare dobro operite, odstranite konice in jih narežite na koščke. Če želite, lahko kumare olupite, vendar koža dodaja dodatno hranilno vrednost in barvo.
  3. Liste mete operite in grobo sesekljajte. V mešalnik dodajte koščke melone, kumare, sok limete, svežo meto in hladno vodo ali kokosovo vodo. Po želji dodajte ščepec soli in malo medu ali agavinega sirupa za sladkost.
  4. Vse sestavine zmešajte v mešalniku, dokler ne dobite gladke juhe. Če je juha pregosta, dodajte več vode.
  5. Juho prelijte v posodo in jo za najmanj 1 uro postavite v hladilnik, da se dobro ohladi.
  6. Ohlajeno juho postrezite v skledah ali kozarcih, okrašeno z dodatnimi listi mete ali rezinami limete.
  7. Za bolj eksotičen pridih lahko dodate ščepec cimeta ali ingverja. Ta juha je odlična kot lahka predjed ali osvežilna malica v vročih poletnih dneh.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.