fbpx

Recept: Hitri in enostavni Quiche, okusna jed v manj kot 30 minutah

Foto: envato

Quiche je ena tistih jedi, ki združuje vse - okus, preprostost in hitrost priprave. Idealen je za tiste dni, ko želite nekaj okusnega in hranljivega, a nimate časa ali volje za dolgotrajno kuhanje. S svojo rahlo in puhasto teksturo, bogatim nadevom ter hrustljavo skorjico, bo hitri Quiche zadovoljil vse okuse.

V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko v manj kot 30 minutah pripravite to čudovito jed, ki bo navdušila tako vas kot vaše goste. Naj bo to kosilo, večerja ali malica – hitri Quiche je vedno prava izbira. Pripravite si sestavine in sledite našemu enostavnemu receptu ter uživajte v okusih domače kuhinje.

Hitri in enostavni Quiche

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 paket listnatega testa (približno 250 g)
  • 200 g slanine ali šunke, narezane na kocke
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 1 rdeča paprika, narezana na majhne koščke
  • 100 g naribanega sira (npr. cheddar ali gauda)
  • 3 jajca
  • 200 ml sladke smetane
  • 100 ml mleka
  • Sol in poper po okusu
  • Malo muškatnega oreščka
  • Sveža zelišča (npr. peteršilj, drobnjak) za okras

Navodila

Priprava testa: Pečico segrejte na 180 °C. Listnato testo razvaljajte in ga položite v okrogel pekač za pite. Testo obrežite po robovih pekača in ga enakomerno pritisnite ob dno in stranice. Dno testa večkrat prebodite z vilicami, da med peko ne bo preveč naraslo. Priprava nadeva: Na srednje močnem ognju segrejte ponev in na njej popražite slanino ali šunko, dokler ne postane hrustljava. Odstranite jo iz ponve in jo odložite na stran. V isti ponvi popražite drobno sesekljano čebulo in rdečo papriko, dokler ne postaneta mehki in rahlo zlate barve. Odstranite iz ognja in pustite, da se nekoliko ohladita. Priprava jajčne zmesi: V veliki skledi zmešajte jajca, sladko smetano in mleko. Dodajte sol, poper in malo muškatnega oreščka po okusu. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. Sestavljanje quicha: Po dnu testa enakomerno razporedite popraženo slanino ali šunko. Čez to razporedite popraženo čebulo in papriko. Potresite z naribanim sirom. Po vrhu enakomerno prelijte jajčno zmes. Peka: Pekač postavite v segreto pečico in pecite približno 25-30 minut, oziroma dokler quiche ne postane zlato rjav in se nadev strdi. Če opazite, da se robovi testa prehitro pečejo, jih prekrijte z aluminijasto folijo. Postrežba: Pečen quiche vzemite iz pečice in pustite, da se rahlo ohladi. Pred serviranjem ga okrasite s svežimi zelišči, kot so peteršilj ali drobnjak. Narežite na rezine in postrezite. Quiche je odličen tako topel kot hladen.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.