fbpx

Recept: Hrustljavi in dišeči česnovi kruhki

Foto: envato

To je recept za česnove kruhke, ki bo poenostavil postopek izdelave dišečega in omamnega prigrizka.

Iščete recept za česnove kruhke? Po možnosti takega, ki ne zahteva veliko priprave, mešenja testa in sestavin? Potem ste prišli na pravi naslov. Imamo namreč recept za aromatičen in hrustljav česnov kruh, ki se odlično poda k jedem ali pa ga postrežete kot prigrizek ob vinu. Priprava vam bo vzela le dobre pol ure časa, saj boste, namesto mešenja testa uporabili že narejeno bageto.

Recept za česnove kruhke

  • Obroki: 6
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 150 g soljenega zmehčanega masla
  • 6-10 strtih strokov česna
  • čajna žlička posušenega origana
  • pest drobno sesekljanega svežega peteršilja
  • francoska bageta

Navodila

  1. Recept za česnove kruhke je dokaj enostaven. Pečico segrejete na 180 stopinj in pekač obložite s peki papirjem.
  2. Zmehčano maslo pretlačite in dodate česen, origano, peteršilj, sol in poper.
  3. Kruh narežete na 2 do 3 centimetre široke rezine pod kotom 45 stopinj. A pozor, bodite pozorni, da kruha ne zarežete do konca.
  4. Med rezine namažete začinjeno maslo, kar pa ga ostane, razporedite po površini bagete.
  5. Bageto zavijetev aluminijasto folijo, položite na pekač in prestavite v pečico.
  6. Po 15 minutah pečenja razgrnete folijo, da se kruh zapeče še od zgoraj. Pečete še 5-10 minut.
  7. Maslo, ki se je razcedilo v folijo, prelijete po kruhu in postrežete. Tako enostaven je recept za česnove kruhke!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.