To je recept za torto z breskvami in jogurtom, ob katerem se vam bodo pocedile sline.
Enostaven in preprost, to je recept za torto z breskvami in jogurtom. Breskve niso le izjemno hranljive, temveč tudi okusne. O tem vedo marsikaj povedati že naše babice, ki se v sezoni breskev rade lotijo peke dobre stare klasike – kolača z breskvami in jogurtom. Ta je enostavna in lahka za pripravo, pripravljena pa bo v manj kot eni uri.
Torta z breskvami in jogurtom
Sestavine
- 2 olupljeni breskvi (narezani na rezine)
- 180 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- pol žličke sode bikarbone
- čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1/4 čajne žličke soli
- pol skodelice jogurta
- pol skodelice kokosovega sladkorja
- 1/4 skodelice kokosovega olja
- 2 jajci
- pol skodelice mleka
Navodila
- Za začetek pečico segrejete na 180 °C. Pekač pa naoljite ali obložite s peki papirjem.
- V skledi zmešate suhe sestavine – moko, sol, sodo bikarbono, pecilni prašek. V drugi skledi pa penasto stepete jajca s kokosovim sladkorjem. Nato dodate jogurt, kokosovo olje in mleko ter premešate.
- Mokrim sestavinam postopoma dodajate suhe sestavine in mešanico premešate, po potrebi pa dodate še malo mleka.
- Mešanici dodate eno narezano breskev, olupljeno in narezano na drobne koščke.
- Zmes vlijete v model in po torti razporedite preostale breskve.
- Pečete v pečici približno 35 minut, z zobotrebcem pa preverite, ali je kolač pečen.