Lubenica lahko konča tudi na žaru. Gre za zanimiv in še zdaleč ne običajen način priprave lubenice, toda lubenica na žaru še zdaleč ni samo za tiste, ki ljubijo nenavadne okuse, saj jo dim in vročina odlično dopolnita.
Priznamo, lubenica na žaru je precej neobičajen način uživanja lubenice, toda tako kot lahko piknik popestrimo z jabolkom ali breskvijo na žaru, lahko nanj mirne duše položite tudi lubenico.
PREBERITE ŠE: Recept: kremni sladoled iz lubenice
In kako pripravimo lubenico na žaru? Sila enostavno. Ta sladko-kisla zeliščna jed je lahko predjed, prigrizek ali priloga.
Recept za lubenico na žaru:
Sestavine za lubenico na žaru:
- lubenica
- olivno olje
- balzamični kis
- vejice bazilike
- čebula
- sol
- poper
- sir s plesnijo (npr. gorgonzola)
Postopek priprave lubenice na žaru:
Lubenico narežemo na koščke in namažemo z olivnim oljem. Postavimo na vroč žar in po cca 5 minutah obrnemo ter popečemo še drugo stran. Odstranimo z žara, posolimo in popopramo. Dodamo sir in baziliko, pokapamo z balzamičnim kisom in potresemo z drobno sesekljano čebulo. Pa dober tek!