Vas zanima, kako se pripravijo najboljši domači sadni cmoki, takšni, kot jih znajo narediti le naše babice? Potem berite dalje, kjer vaša čakata recept in postopek priprave. Naj vas v poletje odpeljejo najboljši domači sadni cmoki, ki ste jih kadarkoli jedli!
Mmm, ste pripravljeni, da se vam v ustih stopijo najboljši domači sadni cmoki, vredni vsakega greha? Tukaj vas čaka recept za cmoke, kot so jih delale naše babice.
Sestavine (najboljši domači sadni cmoki)
- 600 g krompirja
- 150 do 200 g moke
- čajna žlička masla
- 1 jajce
- 500 g sadja (jagode, slive, marelice … )
- drobtine
- sladkor
- vaniljev sladkor
- sol
- olje
Priprava (najboljši domači sadni cmoki)
Krompir olupite in skuhajte v vodi, odcedite in zmečkajte, solite, dodajte maslo, jajce in z električnim mešalnikom dobro premešajte. Dodajte moko in umesite mehko testo. Sadje operite, osušite in očistite. V roke vzemite manjšo kroglico testa, v sredino položite sadje in testo okoli sadja lepo zaprite ter oblikujete kroglo oziroma cmok. Cmoke odlagajte na pladenj in ko testo porabite, jih spustite v vrelo vodo in kuhajte tako dolgo, da priplavajo na površino in se zmehčajo. Drobtine potresite po olju, kuhane cmoke vzemite iz vode in jih povaljate po drobtinah. Posujte z mešanico sladkorja in vaniljevega sladkorja. Postrezite tople. Pa sladek dober tek!