Ste naveličani dolgočasnih in enoličnih namazov iz trgovine, polnih neznanih sestavin in nepotrebnih kemikalij? Imamo rešitev - z nekaj enostavnimi koraki lahko pripravite piščančjo pašteto.
Kdo pravi, da morate biti vrhunski kuhar, da bi pripravili vrhunsko domačo piščančjo pašteto?
S tem receptom bo vsakdo postal pravi mojster okusov. Ne glede na to, ali ste izkušen kuhar ali začetnik v kuhinji, ta recept za piščančjo pašteto, je zasnovan tako, da lahko enostavno sledite navodilom in dosežete popoln rezultat.
Sveže, domače in brezhibno okusno – to je tisto, kar boste dosegli z doma pripravljeno piščančjo pašteto.
Domača piščančja pašteta
Sestavine
- 1 kg piščančjih beder
- 1 čebula
- 125 g masla
- 2 + 1 čajna žlička soli
- 1/3 žličke popra
- 150-200 ml piščančje juhe
Navodila
- V lonec damo piščančja bedra in čebulo. Zalijemo z 2 litroma vode, dodamo 2 žlički soli in zavremo.
- Zmanjšamo ogenj in kuhamo pokrito toliko časa, da se meso skoraj loči od kosti (približno 1,5 ure).
- Lahko dodamo nekaj zelenjave, kot so korenje, koren peteršilja ali korenine zelene, vendar to ni obvezno.
- Odstranimo čebulo in ko se bedra ohladijo, ločimo meso od kosti in hrustanca. Kožo lahko pustimo ali odstranimo.
- Meso damo v blender, dodamo stopljeno maslo, 1 zvrhano žličko soli, 1/3 žličke popra in 150-200 ml piščančje juhe.
- Zmešamo v gladko pašteto. Po okusu dodamo sol in poper.
- Preložimo jo v posodo s pokrovom in pustimo v hladilniku, da se strdi.
Naj vas razvaja za zajtrk, malico, kosilo, večerjo, ali kar tako. Uživajte v njenem okusu.