fbpx

Recept: piščančja pašteta brez aditivov in konzervansov

Foto: envato

Ste naveličani dolgočasnih in enoličnih namazov iz trgovine, polnih neznanih sestavin in nepotrebnih kemikalij? Imamo rešitev - z nekaj enostavnimi koraki lahko pripravite piščančjo pašteto.

Kdo pravi, da morate biti vrhunski kuhar, da bi pripravili vrhunsko domačo piščančjo pašteto?

S tem receptom bo vsakdo postal pravi mojster okusov. Ne glede na to, ali ste izkušen kuhar ali začetnik v kuhinji, ta recept za piščančjo pašteto, je zasnovan tako, da lahko enostavno sledite navodilom in dosežete popoln rezultat.

Sveže, domače in brezhibno okusno – to je tisto, kar boste dosegli z doma pripravljeno piščančjo pašteto.

Domača piščančja pašteta

  • Obroki: 6
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg piščančjih beder
  • 1 čebula
  • 125 g masla
  • 2 + 1 čajna žlička soli
  • 1/3 žličke popra
  • 150-200 ml piščančje juhe

Navodila

  1. V lonec damo piščančja bedra in čebulo. Zalijemo z 2 litroma vode, dodamo 2 žlički soli in zavremo.
  2. Zmanjšamo ogenj in kuhamo pokrito toliko časa, da se meso skoraj loči od kosti (približno 1,5 ure).
  3. Lahko dodamo nekaj zelenjave, kot so korenje, koren peteršilja ali korenine zelene, vendar to ni obvezno.
  4. Odstranimo čebulo in ko se bedra ohladijo, ločimo meso od kosti in hrustanca. Kožo lahko pustimo ali odstranimo.
  5. Meso damo v blender, dodamo stopljeno maslo, 1 zvrhano žličko soli, 1/3 žličke popra in 150-200 ml piščančje juhe.
  6. Zmešamo v gladko pašteto. Po okusu dodamo sol in poper.
  7. Preložimo jo v posodo s pokrovom in pustimo v hladilniku, da se strdi.

Naj vas razvaja za zajtrk, malico, kosilo, večerjo, ali kar tako. Uživajte v njenem okusu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.