fbpx

Recept: piščančji Chow Mein, okusna azijska klasika na vašem krožniku

Foto: envato

Azijska kuhinja - popoln piščančji Chow Mein, kot ga strežejo v najboljših azijskih restavracijah.

Piščančji Chow Mein je jed, ki združuje različne kulture in okuse. Ponaša se s kombinacijo mehkih, rahlo popečenih rezancev, sočnega piščanca in hrustljave zelenjave, vse skupaj pa je obogateno z okusno omako.

Skrivnosti uspešne priprave Chow Meina je natančna priprava vseh sestavin

Piščančje prsi morate narezati na tanke trakove, da se enakomerno skuhajo, zelenjavo pa na drobno narezati, da ohrani svežino in hrustljavost.

Piščančji Chow Mein

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 300g jajčnih rezancev
  • 450g piščančjih prsi
  • 1/2 glave zelja
  • 2 korenčka
  • 6 mladih čebulic
  • 1/2 žličke naribanega ingverja
  • 1 žlica mletega česna
  • 2 jajci
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 1/4 žličke sojine in ostrigine omake
  • 1/2 žličke sezamovega olja
  • olje za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • Omaka:
  • 1 žlica svetle sojine omake
  • 1,5 žlice temne sojine omake
  • 2 žlici ostrigine omake
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica vode

Navodila

  1. Piščančje prsi prerežite na polovico, nato jih narežite na tanke trakove. V posodi zmešajte piščanca s svetlo sojino omako in vodo, ter pustite, da se marinira približno 10 minut. Nato piščanca posujte s koruznim škrobom in ga odstavite.
  2. Zeljno glavo narežite na tanke rezine, korenje pa na tanke palčke. Mlado čebulo ločite na bele in zelene dele; zelene dele narežite na približno 5 cm dolge koščke, bele dele pa na drobno sesekljajte. Naribajte ingver in zmeljite česen.
  3. V posodi zmešajte svetlo in temno sojino omako, ostrigino omako, sladkor in vodo. Dobro premešajte, da se sladkor raztopi.
  4. Rezance skuhajte po navodilih na embalaži, vendar jih kuhajte dve minuti manj, da ostanejo al dente. Odcedite jih in sperite s hladno vodo. Nato jih rahlo premažite z oljem, da se ne zlepijo.
  5. V voku segrejte malo olja in umešajte jajca. Ko so jajca pečena, jih odstranite iz vok-a.
  6. Vanj dodajte več olja in piščanca pražite na visoki temperaturi, dokler ni popolnoma pečen. Nato ga prestavite v posodo.
  7. Nato dodajte še malo olja in na hitro popražite ingver, česen in bele dele mlade čebule. Dodajte korenje in pražite nekaj minut, nato pa še zelje in pražite, dokler zelenjava ne dobi rahlo zapečene barve. Zelenjavo prenesite v posodo k piščancu.
  8. V voku na hitro popražite kuhane rezance. Dodajte piščanca in zelenjavo ter prelijte z omako. Vse skupaj dobro premešajte in pražite nekaj minut, da se okusi povežejo.
  9. Po želji dodajte črni poper in omaki za avtentičen okus. Dodajte še sezamovo olje, umešana jajca in zelene dele mlade čebule. Po okusu začinite s soljo in poprom. Mešanico pražite še 2-3 minute in jed je pripravljena za serviranje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.