Dim sum cmočki so prava poslastica iz kitajske kuhinje, ki jo lahko pripravite za posebne priložnosti ali prijetne vikend obroke z družino. Ta tradicionalna jed je priljubljena po vsem svetu zaradi svoje vsestranskosti in izjemnega okusa. Pri dim sumih gre za majhne grižljaje, polne različnih nadevov, od mesa do zelenjave. Njihova priprava je sproščujoča izkušnja, končni rezultat pa vas bo nagradil z mehkim in sočnim grižljajem, ki se kar stopi v ustih.
Čeprav se priprava dim sum cmočkov morda zdi zapletena, je to čudovit način za preživljanje časa v kuhinji in ustvarjanje okusne azijske pojedine. Vzemite si čas, povabite prijatelje ali družino in skupaj uživajte v teh majhnih, a izjemno okusnih grižljajih. Saj veste, večer ob dim sumih je vedno dobra ideja!
Ko jih boste enkrat pripravili doma, se boste k temu receptu zagotovo pogosto vračali!
Dim Sum cmočki
Sestavine
- 250 g mlete svinjine
- 100 g kozic (sesekljane)
- 2 mladi čebuli (fino sesekljani)
- 1 korenček (narezan na drobne kocke)
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke sladkorja
- 1/2 žličke naribanega ingverja
- 1 paket tankih testenih lističev za cmočke (wonton)
- 1 jajce (za premaz)
- Sesekljan drobnjak (za posip)