fbpx

Recept: tradicionalni kitajski Dim Sum cmočki za pravo azijsko pojedino

Okusni dim sum cmočki za družinske in prijateljske večere

Foto: envato

Dim sum cmočki so prava poslastica iz kitajske kuhinje, ki jo lahko pripravite za posebne priložnosti ali prijetne vikend obroke z družino. Ta tradicionalna jed je priljubljena po vsem svetu zaradi svoje vsestranskosti in izjemnega okusa. Pri dim sumih gre za majhne grižljaje, polne različnih nadevov, od mesa do zelenjave. Njihova priprava je sproščujoča izkušnja, končni rezultat pa vas bo nagradil z mehkim in sočnim grižljajem, ki se kar stopi v ustih.

Čeprav se priprava dim sum cmočkov morda zdi zapletena, je to čudovit način za preživljanje časa v kuhinji in ustvarjanje okusne azijske pojedine. Vzemite si čas, povabite prijatelje ali družino in skupaj uživajte v teh majhnih, a izjemno okusnih grižljajih. Saj veste, večer ob dim sumih je vedno dobra ideja!

Ko jih boste enkrat pripravili doma, se boste k temu receptu zagotovo pogosto vračali!

Dim Sum cmočki

  • Obroki: 4
  • Težavnost: srednje
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 250 g mlete svinjine
  • 100 g kozic (sesekljane)
  • 2 mladi čebuli (fino sesekljani)
  • 1 korenček (narezan na drobne kocke)
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 1/2 žličke naribanega ingverja
  • 1 paket tankih testenih lističev za cmočke (wonton)
  • 1 jajce (za premaz)
  • Sesekljan drobnjak (za posip)

Navodila

1. Priprava nadeva: V veliki skledi zmešajte mleto svinjino, sesekljane kozice, mlado čebulo, korenček, sojino omako, sezamovo olje, sol, sladkor in nariban ingver. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. 2. Polnjenje cmočkov: Na sredino vsakega testa za wonton položite približno eno žličko nadeva. Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem. Prepognite testo in ga stisnite skupaj, da oblikujete majhen žep. 3. Kuhanje na pari: Cmočke položite v košarico za kuhanje na pari, ki ste jo obložili s papirjem za peko. Cmočke kuhajte na pari približno 15-20 minut, dokler niso popolnoma kuhani. 4. Postrežba: Dim sum cmočke postrezite s sojino omako, posuto z drobnjakom, ali s čilijevo omako za pomakanje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.