To je nadvse okusna veganska torta, ki se lepo poveže s sezonskim sadjem kot so maline in pistacijami.
Je kdo rekel veganska torta? Le malo je sladic, bolj osvežilnih in primernih za poletna praznovanja. Ali pa kar tako. Torta ne vsebuje ne moke, ne jajc ali sladkorja, zato je primerna tudi za alergike. Namesto tega prisega na okuse oreščkov, ki so bogati z vitamini in minerali, ter kokosovo olje, chia semena in maline. Torta je nadvse enostavna za pripravo, prav tako ne potrebuje peke.
Veganska torta s pistacijami in malinami
Sestavine
- skodelica indijskih oreščkov
- 1/2 skodelice oluščenih pistacij
- skodelica izkoščičenih datljev
- 2 žlici kokosovega olja
- 1/4 skodelice kokosovih kosmičev
- skodelica malin
- 2 žlici medu
- 2 žlici chia semen
Navodila
- Indijske oreščke, datlje in pistacije pred uporabo za nekaj ur namočite v vodi, da se zmehčajo.
- Nato jih odcedite in zmiksate v kompaktno zmes. Ne mešajte predolgo, da se ne spremenijo v maslo.
- V blender dodate odcejene datlje, kokosovo olje in kokosove drobtine ter zmešate v zmes.
- Okrogel model obložite s papirjem za peko, nato pa vanj vtisnete dobljeno zmes in površino poravnate, da dobite podlago. Postavite v hladilnik.
- Zmešajte chia semena in med ter pustite stati približno 10 minut.
- Podlago vzamete iz hladilnika in po njej razporedite mešanico medu in chia semen ter na koncu še maline. Torto vrnete v hladilnik in pustite na hladnem najmanj dve uri. Najbolje pa čez noč.