Mocha mousse je več kot le sladica. Z združitvijo kremne teksture, čokolade in kave boste ustvarili sladico, ki je popoln odsev barve leta 2025 po Pantone. Leto 2025 se pričakuje odtenek, ki bo temeljil na toplih rjavih tonih z globoko prepletenimi zemeljskimi barvami. Bo torej mocha mousse kraljica sladkih razvad prihodnosti? Zagotovo! Priprava te mousse kreme je enostavna, rezultat pa vas bo očaral. Pripravite se na kombinacijo, ki je vredna svoje barve in okusa leta!
Mocha mousse ni le sladica – je izkušnja. Tako kot letošnja barva po Pantone, ki simbolizira toplino, preprostost in eleganco, tudi ta sladica ponuja popolno harmonijo okusov. Pripravite jo za posebne priložnosti ali pa si privoščite sladko razvajanje v objemu prihodnosti.
Bo mocha mousse res postal sladica leta? Z vsakim grižljajem boste bližje odgovoru!
Mocha mousse
Sestavine
- 200 g temne čokolade (vsaj 70% kakava)
- 2 jajci
- 250 ml sladke smetane
- 2 žlici instant kave ali espresso
- 2 žlički sladkorja v prahu
- Ščepec soli
- Kakav v prahu za posip
Navodila
- Priprava čokolade:Čokolado nalomite na koščke in jo nad soparo počasi stopite. Dodajte instant kavo ali espresso in mešajte, dokler ne dobite gladke kreme. Pustite, da se nekoliko ohladi.
- Priprava jajc:Ločite rumenjake in beljake. Rumenjake vmešajte v stopljeno čokolado in kavo. Zmes naj bo gladka.
- Stepanje smetane: Sladko smetano stepite skupaj s sladkorjem v prahu, dokler ne dobite čvrstih vrhov.
- Stepanje beljakov: Beljake stepite s ščepcem soli, da dobite čvrst sneg.
- Mešanje: Najprej nežno vmešajte stepeno smetano v čokoladno zmes. Nato previdno dodajte še beljakov sneg in vse skupaj nežno premešajte.
- Hladenje: Mousse razdelite v skodelice ali kozarčke in pustite v hladilniku vsaj 2 uri, da se strdi.
- Postrežba: Po vrhu posujte kakav v prahu za eleganten zaključek. Okrasite lahko tudi z zrni kave ali stepeno smetano.