Ocvrti sladoled je prava kulinarična posebnost, ki združuje kontrast med vročo, hrustljavo skorjico in hladno, kremasto notranjostjo. Ta sladica, priljubljena v številnih azijskih restavracijah, navdušuje s svojo edinstveno teksturo in okusom. Čeprav se morda zdi priprava te poslastice zahtevna, jo lahko z nekaj triki enostavno pripravite tudi doma.
Ocvrti sladoled je priljubljena sladica, ki združuje kontrast med vročo, hrustljavo skorjico in hladno, kremasto notranjostjo. Čeprav je tradicionalna priprava te poslastice lahko zahtevna zaradi cvrtja pri visokih temperaturah, obstaja preprostejša različica, ki ne zahteva uporabe olja. S tem receptom lahko doma pripravite ocvrti sladoled brez cvrtja, ki bo navdušil tako otroke kot odrasle.
Ocvrti sladoled brez cvrtja
Sestavine
- 1 banjica vanilijevega sladoleda
- 1 ½ žlice masla
- 70 g koruznih kosmičev (cornflakes)
- ½ čajne žličke cimeta
- 2 žlici sladkorja
- 4 žlice ruma za flambiranje