fbpx
Foto: freepik

Recept za ocvrti sladoled brez cvrtja – boljši kot iz kitajske restavracije

Ocvrti sladoled je prava kulinarična posebnost, ki združuje kontrast med vročo, hrustljavo skorjico in hladno, kremasto notranjostjo. Ta sladica, priljubljena v številnih azijskih restavracijah, navdušuje s svojo edinstveno teksturo in okusom. Čeprav se morda zdi priprava te poslastice zahtevna, jo lahko z nekaj triki enostavno pripravite tudi doma.

Ocvrti sladoled je priljubljena sladica, ki združuje kontrast med vročo, hrustljavo skorjico in hladno, kremasto notranjostjo. Čeprav je tradicionalna priprava te poslastice lahko zahtevna zaradi cvrtja pri visokih temperaturah, obstaja preprostejša različica, ki ne zahteva uporabe olja. S tem receptom lahko doma pripravite ocvrti sladoled brez cvrtja, ki bo navdušil tako otroke kot odrasle.

Ocvrti sladoled brez cvrtja

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 banjica vanilijevega sladoleda
  • 1 ½ žlice masla
  • 70 g koruznih kosmičev (cornflakes)
  • ½ čajne žličke cimeta
  • 2 žlici sladkorja
  • 4 žlice ruma za flambiranje

Navodila

1. Priprava sladolednih kepic: Iz sladoleda oblikujte 4 večje kepice in jih položite na pladenj, obložen s papirjem za peko. Postavite jih v zamrzovalnik za vsaj 30 minut, da se dobro strdijo. 2. Priprava hrustljave obloge: V ponvi na srednjem ognju stopite maslo. Dodajte zdrobljene koruzne kosmiče, cimet in sladkor. Mešanico med mešanjem pražite približno 5–7 minut, dokler ne postane zlato rjava in hrustljava. Pustite, da se popolnoma ohladi. 3. Oblaganje sladoleda: Sladoledne kepice vzemite iz zamrzovalnika in jih povaljajte v ohlajeni hrustljavi mešanici, da se enakomerno prekrijejo z vseh strani. Kepice ponovno postavite v zamrzovalnik za 15 minut. 4. Flambiranje: Sladoledne kepice prestavite na ognjevarni krožnik. V manjši kozici segrejte rum, vendar ga ne zavrite. Rumen prelijte po kepicah sladoleda, prižgite ga z dolgo vžigalico in uživajte v ognjeni predstavi. Počakajte, da plamen ugasne sam. 5. Postrežba: Takoj, ko se plamen ugasne, sladoled postrezite. Po želji ga okrasite s stepeno smetano, svežim sadjem ali čokoladnim prelivom.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.