Je še kaj boljšega kot slasten, nizkokaloričen prigrizek? Poleg tega, da je ta sladica zdrava in ekološka, njena priprava ne zahteva veliko časa in sestavin. Za vas smo poiskali recept za okusne ovsene piškote, ki bodo navdušili vaše brbončice, pomagali pa bodo tudi vaši prebavi.
Oves je v zadnjem letu postal zelo priljubljena poslastica, večina pa si ga najraje privošči za zajtrk. Vendar pa je to lahko tudi sestavina za slastne prigrizke, med katerimi najbolj izstopajo zdravi in ekološki ovseni piškoti.
Zakaj je oves tako zdrav? Ta žitarica je znana po visoki vsebnosti vlaknin, ki pozitivno vplivajo na vašo prebavo in tako preprečijo težave z napihnjenostjo in zaprtostjo. Prav tako raziskave kažejo, da oves pomaga vzdrževati zdravo raven holesterola.
Ovseni piškoti
Sestavine
- 4 žlice ovsene kaše
- 70 g ovsenih kosmičev
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica semen po izbiri (makova, bučna, chia ali sončnična semena)
- 2 žlici rastlinskega masla
- 125 ml tople vode
Navodila
- V skledi zmešajte ovseno kašo, ovsene kosmiče, sol in semena. Ovseno kašo najlažje naredite tako, da z ročnim mešalnikom zmešate ovsene kosmiče in vodo, kašo precedite in pri receptu uporabite gosti del mešanice.
- Zmesi dodajte maslo in jo prelijte s toplo vodo. Še enkrat premešajte.
- Testo razporedite po pekaču v obliki okroglih piškotov. Pekač obložite s peki papirjem.
- Pekač postavite v pečico, ki ste jo segreli na 190°C. Pecite 30 minut.
- Počakajte, da se jed ohladi. Shranite v nepredušni posodi in pojejte v nekaj dneh.