Potrebujete nekaj, kar lahko pripravite na hitro? To je zelenjavna fritata s krompirjem, papriko, in brokolijem.
Zelenjavna fritata s krompirjem, papriko in brokolijem je odlična ideja, kadar začutite lakoto in nimate prav veliko časa za kuho. Za njeno pripravo potrebujete le pol ure, ko pa vam postopek pride v navado, pa morda še celo manj. Je tudi odlična ideja za večere s prijatelji, saj jo lahko razrežete na poljubne koščke, zraven pa pripravite še osvežilno solato. Pa dober tek!
Zelenjavna fritata
Sestavine
- 600 g krompirja
- šopek mlade čebule
- glava brokolija (375g)
- rdeča paprika
- čajna žlička prekajene paprike
- 8 velikih jajc
- 40 g sira Cheddar
- 80 g mlade špinače ali rukole (lahko oboje)
- ekstra deviško olivno olje
Navodila
- V ponev, ki ste jo segreli na srednje močnem ognju nakapajte malo olivnega olja.
- Krompir olupite in narežete na 1 cm velike kocke ter sproti dodajate v ponev.
- Obrežite, drobno narežite in dodajte šopek mlade čebule. Brokoliju odrežite trši del, preostalo steblo drobno nasekljajte in dodajte v ponev. Očistite semena, drobno narežite in dodajte rdečo papriko.
- Začinite s ščepcem morske soli in črnega popra, dodate čajno žličko dimljene paprike, nato med občasnim mešanjem kuhate 15 minut oziroma do zlate barve. Glavico brokolija narežete na cvetke, ki jih zadnjih 5 minut dodate v ponev.
- V skledo razbijete 8 velikih jajc in jih stepajte skupaj, naribate 30 g sira čedar ter začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte.
- Polovico špinače in rukole grobo sesekljate in vmešate v ponev, nato prelijte čez jajčno mešanico.
- Naribate preostali čedar in pečete še 10 minut, dokler ne porjavi in se strdi.
- Fritato postavite na servirno desko in narežite na koščke. Preostalo vodno krešo, špinačo in rukolo začinite z žlico ekstra deviškega oljčnega olja in postrezite zraven. Dober tek, fritata je nared.