Popoln zelenjavnem obrok, ki je tako okusen, da se boste spraševali, zakaj bi sploh še jedli meso? Bučke z ovsenimi kosmiči.
Bučke z ovsenimi kosmiči! Ta jed združuje svežino bučk, hranilno vrednost ovsenih kosmičev in bogat okus začimb v popolnoma uravnoteženem in nasitnem obroku. Ne le, da so ti polpeti zdravi in preprosti za pripravo, so tudi tako okusni, da boste z veseljem segali po dodatni porciji.
Bučke z ovsenimi kosmiči so popolna jed za vse, ki cenijo okusne in zdrave obroke. Ta recept združuje najboljše iz obeh svetov – svežino zelenjave in hranilno vrednost ovsenih kosmičev, kar ustvarja popolnoma uravnotežen in nasiten obrok.
Bučke, polne vitaminov in mineralov, se v kombinaciji z ovseno kašo, ki je bogata z vlakninami in esencialnimi hranili, spremenijo v pravo kulinarično mojstrovino.
Bučke z ovsenimi kosmiči
Sestavine
- 1 bučka (350g)
- 1 korenček
- 2 jajci
- 100 gramov sira
- peteršilj
- 1 krompir
- 1 strok česna
- sol
- črni poper
- 1 čajna žlička provansalskih zelišč
- paprika
- 4 žlice ovsenih kosmičev
- 2 žlici moke
- oljčno olje
Navodila
- Bučko, korenček in krompir olupite ter naribajte na grobo strgalnik. Zelenjavo dobro ožemite, da odstranite odvečno vodo.
- Naribani zelenjavi dodajte sesekljan peteršilj, strt česen, nariban sir, jajci, mlete ovsene kosmiče (ovseno moko). Zmesi dodajte sol, poper, zelišča in papriko po okusu. Vse sestavine dobro premešajte, da dobite homogeno maso.
- Iz zmesi oblikujte polpete v velikosti dlani.
- V ponvi segrejte oljčno olje. Polpete pecite na zmernem ognju 4-5 minut na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
- Priprava omake:2 žlici kisle smetane ali jogurta, 1 žlica majoneze, sesekljan koper, 1 čajna žlička suhega česna in 1 čajna žlička dimljene paprike v prahu. Vse sestavine zmešajte v posodici, da dobite enotno omako.