fbpx

Renault Air4: leteča ʺKatrcaʺ

Renault Air4; Foto: en.media.renault.com

Renault 4L je bil eden izmed najuspešnejših modelov znamke Renault, med leti 1961 in 1992 pa so izdelali kar 8 milijonov primerkov, med njimi tudi enega za papeža. Ob praznovanju 60. obletnice nastanka modela 4L, so pri Renaultu predstavili futuristično različico ʺKatrceʺ.

Svoje moči sta združila Renault in TheArsenal in nastala je futuristična študija legendarne ʺKatrceʺ, ki je po novem kar leteči kvadrokopter, oziroma neke vrste dron. Renault Air4 je simbol neodvisnosti in svobode, ki je nastal zaradi vse gostejšega prometa. Da bi bilo v življenju čim manj zastojev, so se inženirji odločili, da bodo uporabili kar nebo, ki ponuja nove možnosti mobilnosti.

Dizajn Renaulta Air4 se opira na originalno podobo, ki so ji dodali moderni pridih in je v celoti narejena iz ogljikovih vlaken. Žarometi so v tehnologiji LED, celostna podoba pa je manj ʺškatlastaʺ z zaobljenimi linijami. Pogon predstavljajo štirje propelerji, ki so nameščeni na robove koncepta. Ustvarjalci so si zamislili baterijo s kapaciteto 90.000 mAh, ki bi pognala Air4 do skoraj 94 km/h in se povzpela do 700 metrov visoko. Vsekakor zanimiv koncept, ki bo morda odprl pot kakšnemu bolj verjetnemu letečemu avtomobilu.

Dodatne Informacije

renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!