fbpx

SladoLent 2019: promenada vrhunske kulinarike

Kdaj poteka SladoLent 2019? Dravska promenada Festivala Lent bo že devetič gostila SladoLent. Promenada vrhunske slovenske kulinarike poteka že vse od leta 2011, ob Dravi pa se v času Festivala Lent odvija vsak večer v treh odprtih kuhinjah.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Dravska promenada Festivala Lent, Maribor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
4,00 €

SladoLent 2019 bo potekal od 21. do 29. junija, z 31 slovenskimi chefi, 67 srčki in 15 vinarji. V superkratkem času boste lahko preizkusili jedi vrhunskih chefov, in to za 4 evre.

SladoLent 2019 bo ob Dravi potekal med 21. in 29. junijem.
SladoLent 2019 bo ob Dravi potekal med 21. in 29. junijem.

Eden najboljših slovenskih chefov Janez Bratovž (JB restavracija) je na SladoLentu vsako leto zato: “… ker je to posebna izkušnja, saj v svoji restavraciji ne morem imeti takšnega kontakta z gosti, tukaj pa kuham in hkrati kramljam z njimi, vzdušje je res posebno, vsi uživamo, gostje v hrani, mi z gosti”. Za najboljšega mariborskega chefa Davida Vračka (Restavracija MAK) pa je SladoLent “… rokenrol, ker pridejo najboljši, ki v te majhne jedi vložijo veliko truda, znanja, spretnosti, domišljije, ustvarjalnosti, in to se dogaja sredi Maribora, med množico, ki hodi na Lent in vse to poskuša in uživa.”

Brioš chefa Kavčiča.
Brioš chefa Kavčiča.

Program 9. SladoLenta (vsak večer od 19.00 do 00.00)

21. junij
Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono, 4 srčki)
Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice, 3 srčki)
Mojmir Šiftar (Restavracija Evergreen, Smlednik, 2 srčka)

22. junij
Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana, Bled, 3 srčki)
Sebastjan Plevčak (Restavracija Sedem, 2 srčka)
Davorin Verlič (City Terasa, Maribor, 1 srček)

23. junij
Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)
David Vračko (Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)
Andrej Kuhar (Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)

24. junij
Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)
Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)
Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana, 3 srčki)

25. junij
Grega Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota, 4 srčki)
Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž, 3 srčki)
Miha Dolinar (Restavracija Milka, Kranjska Gora, 2 srčka)

26. junij
Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)
Jakob Pintar (TaBar, Ljubljana, 3 srčki)
Damjan Fink (Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)

27. junij
Ago Špacapan (Hiša Špacapan, Komen, 3 srčki)
Daniel Sukič (Restavracija Kodila, Markišavci, 2 srčka)
Ivan Kastelic (Bar Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 1 srček)

28. junij
Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor, Laško, 3 srčki)
Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov, Novo Celje, 2 srčka)
Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor, 2 srčka)

29. junij
Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana, 2 srčka)
Denis Vrbnjak (Rožmarin, 1 srček) in Gregor Jager (Gostilna Maribor, 1 srček)
Nejc Dobaj (Fudo, Maribor, 1 srček)

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.