fbpx

To so najlepše italijanske plaže – ima Italija najlepše plaže na svetu?!

Najlepše plaže Italije!

Foto: unsplash

Iščeš najlepše italijanske plaže? Sanjati ni greh! Če ne letos, pa naslednje leto! To so brez dvoma najlepše italijanske plaže.

Predstavljamo vam najlepše italijanske plaže! Italijani imajo poleg odlične kave, rdečega vina, testenin, mode in zgodovine tudi izjemne plaže. Mnogi poznamo zgolj tiste, ki so blizu naše meje in o njih včasih nimamo najboljšega mnenja, zato se raje odpeljemo kam drugam. No, Italija je velika in tako skriva precej izjemno lepih kotičkov, ki znajo precej čudoviti. In nekaj se bo našlo tudi zate, če ne letos, pa naslednje leto.

To so najlepše italijanske plaže …

TUERREDDA

Plaže na Sardiniji v Sredozemlju nimajo veliko konkurence. Sicer so pogosto letovišče izjemno bogatih, a če zavijete na jug otoka, najdete manjšo in manj razvpito Tuerreddo, ki jo božajo smaragdno morje, bel pesek in mir.

plaža Tuerredda
Foto: unsplash / Plaža Tuerredda

ISOLA DEL GIGLIO

Na obali Toskane leži ta prekrasna eksotična plaža. Obkrožajo jo idilične vasice, v ozadju pa se razteza obris Alp, kar privabi mnogo vzdihov navdušenja in prevzetosti. Skrijete se lahko v malih lagunah in uživate svoj mir.

Plaža Isola del Giglio
Foto: unsplash / Plaža Isola del Giglio

PESCOLUSE

Apulijski Maldivi. To ime so dobile plaže, ki ležijo v peti italijanskega škornja. Plitvo morje in mivka sta pravi raj za družine. Tako boste lahko v vodi do kolen ure in ure.

Plaža Pescoluse
Foto: unsplash / Plaža Pescoluse

CAPALBIO

Zaradi zgodovinskega pomena mu pravijo tudi male Atene. Capalbio se ni v vseh letih napredka spremenil niti za drobec. Je pravi getaway od tehnologije in vrveža, s katerim smo obdani vsak dan. Leži na zahodni strani nekje na sredini škornja.

Mesto Capalbio
Foto: unsplash / Mesto Capalbio

MARATEA

Bazilikata je najmanj poseljena, najmanj znana in zato tudi najmanj turistično onesnažena italijanska dežela, ki ima dve obali. Ena od njiju se nahaja ob Tirenskem morju in je veliko bolj razgibana. Na njej leži tudi slavno mestece Maratea, zaradi divje lepote skalnate obale poimenovano tudi tirenski biser.

Plaža Maratea
Foto: unsplash / Plaža Maratea

MONDELLO

V bližini Palerma, glavnega mesta Sicilije, leži Mondello. Od leta 1985 se na prehodu iz pomladi v poletje tukaj odvija World Festival on the Beach – glasbeno-športni mednarodni festival, kar vabi tiste, ki so na počitnicah radi aktivni.

Plaža Mondello
Foto: unsplash / Plaža Mondello

DOMUS DE MARIA

Če ste privrženci kampiranja, se odpravite v Domus de Maria na Sardiniji, kjer leži plaža Chia. V poletnem času se tam odvija veliko prireditev. Če imate zvečer radi malo več vrveža, čez dan pa biserno morje in bel pesek, je to pravi kraj za vas.

Plaža Domus de Maria
Foto: unsplash / Plaža Domus de Maria

GOLORITZE

Pravi biser Sardinije. Dolga je samo 200 m in kot taka pravo pribežališče v mir. Do nje ne morete drugače kot peš, kar vam bo vzelo eno uro. A ko boste enkrat na cilju, vam ne bo žal. Unesco je Goloritze razglasil za najboljšo plažo za snorklanje na Sardiniji.

Plaža Goloritze
Foto: unsplash / Plaža Goloritze

TAORMINA

Težko bi rekli, da nas Sicilija preseneti s prečudovito obmorsko sceno, saj jo opevajo vsi, ki so jo kdaj obiskali. Nič drugače ni s Taormino, kjer vsako leto v juniju poteka tudi filmski festival. Tu se boste naužili precej športnih aktivnosti, od smučanja na vodi pa do potapljanja. Središče dogajanja pa je zagotovo antično gledališče, kjer se odvijajo zabavni dogodki.

Foto: unsplash / Plaža Taormina
Plaža Taormina

CASTIGLIONE DELLA PESCAIA

Za nekatere morda najlepša toskanska plaža. Krasijo jo izjemno čisto morje, pesek pa tudi čistoča in urejenost. Obdajajo jo borovi ter hrastovi gozdički, skalovje in ostalo sredozemsko rastje. Zaradi čiste vode je tudi raj za potapljače.

Plaža Castiglione della Pescaia
Foto: unsplash / Plaža Castiglione della Pescaia

Tukaj je še nekaj zelo cenjenih plaž v Italiji:

  • Rabbit Beach (Lampedusa)
  • Plaža Pelosa (Stintino)
  • Plaža galebov (Budoni)
  • Plaža Tulum (marci)
  • Plaža Guvano (Corniglia)
  • Plaža Sassi Neri (Marina di Camerota)
  • Plaža Tre Monti (Porto Cesareo)
  • Plaža Punta Prosciutto (Porto Cesareo)
  • Plaža Cala Rossa (Favignana)
  • Plaža Cala Brandinchi (San Teodoro)

 

Te plaže so znane po kristalno čisti vodi, drobnem pesku in čudoviti pokrajini. Italija ima dolgo obalo in je dom številnih osupljivih plaž, zato je to le nekaj primerov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.