Top 5 predlogov za vikend: filmi, ki se bodo dotaknili vajine duše

Vikend je popoln za gledanje filmov pod odejo. Tokrat vam predlagamo, da si pogledate filme, ki bodo spremenili vaš pogled na svet in se, predvsem, dotaknili vaše duše!

Kateri so filmi, ki se vas bodo ganili, vas premaknili in vam morda celo spremenili pogled na svet?

Polbiografska komična drama

Doktor s srcem (Patch Adams, 1998)


Film temelji na resnični zgodbi o “neustreznem” študentu medicine, katerega nekonvnecionalen pristop k zdravljenju povzroča sive lase zdravstvu, vendar pa čudežno deluje na paciente. Hunter “Patch” Adams je neverjetno užival, ko je lahko pomagal ljudem, podal se je tja, kamor se ni podal še noben zdravnik, pri tem pa uporabil humor in patos.

Melodrama

Moje ime je Sam (I Am Sam, 2001)


Sam Dawson je mentalno hendikepiran oče, ki vzaja hčerko Lucy s pomočjo svojih prijateljev. Ko Lucy dopolni 7 let in začne intelektualno presegati svojega očeta, je nujna tesna vez ogrožena, njun položaj pa se znajde pod drobnogledom socialne delavke, ki želi, da gre Lucy v rejništvo. Sam se tako v želji, da bi hčerko dobil nazaj, skupaj z odvetnico Rito poda v boj s pravnim sistemom.

Zgodovinska tragedija

Deček v črtasti pižami (The Boy in the Striped Pajamas, 2008)


V zgodovinski tragediji spremljamo 8-letnega Bruna, sina komandanta koncentracijskega taborišča, ki se skupaj z družino preseli na podeželje okupirane Poljske. Tam splete prepovedano prijateljstvo z židovskim dečkom v črtasti “pižami”, na drugi strani ograje, kar pa ima nepričakovane posledice.

Vojna drama

Grivasti vojak (War Horse, 2011)


Film pripoveduje zgodbo čistokrvnega konja Joeyja, ki ga vzgoji in trenira najstnik Albert. Ko v Evropi izbruhne vojna, je njegov oče konja prisiljen prodati vojski, saj lahko s tem denarjem pokrije življenjske stroške. Preostanek filma se osredotoča na konja, ljudi in tragedije, s katerimi pride v stik, hkati pa tudi na dečka Alberta, ki se pridruži vojski in išče svojega ljubljenca.

Romantična komična drama

Skozi čas (About Time, 2013)


Romantična drama se osredotoča na Tima, ki pri 21. letih izve, da lahko potuje nazaj v času in da je to zmožnost, ki jo imajo vsi moški v njegovi družini. Tim ne more spremeniti zgodovine, ampak lahko spremeni dogodke, ki so se zgodili v njegovem življenju. Ko spozna lepo in negotovo Mary, se vanjo zaljubi in skozi spreminjanje dogodkov v preteklosti dogodkov osvoji njeno srce. Tako se poročita in dobita hčerko. A Tim se začne kmalu zavedati, da ga njegov edinstven dar ne more rešiti pred stiskami, vzponi in padci, s katerimi se soočajo vse družine po svetu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!