fbpx

Trd kruh: kako zmehčati trd kruh, da bo mehak kot svež

Kako rešiti trd kruh?

Trdega kruha nikar ne mečite v smeti. S tem preprostim trikom je namreč lahko spet tako mehak kot tedaj, ko je pokukal iz peči/-ce!

Vsakogar v skrinji za shranjevanje kruha kdaj pričaka trd kruh. A ne obupajte prehitro nad njim, saj trd kruh v nasprotju s plesnivim še ni za odpis! Uporabimo ga lahko za marsikaj, o čemer si lahko več preberete v prispevku 10 zanimivih idej, kako ponovno uporabiti star kruh, tokrat pa si poglejmo, kako ga z nekaj preprostimi koraki narediti spet tako mehkega, kot je bil tedaj, ko je bil svež.

PREBERITE ŠE: 10 zanimivih idej, kako ponovno uporabiti star kruh

Da ne boste kruha rezali z žago, se raje poslužite trika z vodo, alu folijo in pečico.
Da ne boste kruha rezali z žago, se raje poslužite trika z vodo, alu folijo in pečico.

Kakšen je postopek ”oživljanja” trdega kruha, si preberite v nadaljevanju:

Kako zmehčati trd kruh

  • Trd kruh najprej prepojite z mrzlo vodo.
  • Nato ga zavijte v alufolijo in ga položite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.
  • Pri tej temperaturi ga segrevajte 15 minut.
  • Po pretečenem času odstranite folijo in pustite kruh v pečici še 10 minut.

In ponovno lahko uživate v kot maslo mehkem kruhu. Ljudje vas bodo spraševali: ”Je svež?” In vi odvrnite: ”Ne, opran z vodo!”

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.