fbpx

Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Pomlad, šparglji in trnič – 16. april

V okviru naše kuharske akademije smo se zabavali ob pripravi špargljev skupaj z velikoplaninskim trdim sirom trnič. Preverite utrip v foto galeriji!

Aprilska akademija je bila navihano pomladno obarvana. V jedi smo vključili prve pomladne pridelke in jih začinili kot v starih časih. Pod budnim očesom kuharja Dragana Marjanoviča iz gostilnice Kaval smo pripravljali šparglje s trničem in druge dobrote. Za začetek smo se lotili priprave hobotnice v solati z regratom, sledila je špargljeva kremna juha, pa rižota s šparglji, gamberi in trničem ter špargljevi snopiči v hrustljavi panceti in regratovo solato s krompirjem ter bučnim oljem. S slaščičarskim mojstrom Grego Rodetom iz slaščičarnice Lolita pa smo pripravili okusen špargljev sladoled in slastno borovničevo pito po babičinem receptu. Med akademijo se je predstavila tudi vinska klet Tilia. Uradna voda dogodka je bila Jamnica.

Dodatne Informacije

Za pomoč pri organizaciji CITY CHEF kuharske akademije se zahvaljujemo:
Siemens hišni aparatiJamnicaKaval GroupTrnič in Vina Tilia.

FotografijeAna Če

Naslednje
Noč knjige

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.