Android vs. iOs
V zraku · tehnologija

iOS in Android sta daleč najpopularnejša in razširjena mobilna operacijska sistema. Med njihovimi uporabnik poteka včasih prav otročje tekmovanje v dokazovanju kateri je boljši. V večnem iskanju zmagovalca je zato najbolje prisluhniti nekomu, ki je iz enega tabora prestopil v drugega. Bogokletno? Morda, a edino tako lahko zares odgovorimo na vprašanje, kateri je boljši. In tu je 10 razlogov, zakaj je iPhone oz. iOS boljši kot Android.

Kar nekaj je mobilnih operacijskih sistemom, a daleč najbolj izstopata Android in iOS. Trudi si sicer tudi Microsoft s platformo Windows Phone, a jima po popularnosti in razširjenosti ne seže niti do kolen. Kateri izmed dvojice pa je boljši? Googlov Android, ki si reže večinski delež trga pametnih telefonov (70 odstotkov) ali Applov iOS, ki ima 20-odstotnega in za razliko od ”promiskuitetnega” Googlovega, ki je skočil med rjuhe s praktično vsakih proizvajalcem pametnih telefonov, kot pes človeku ostaja zvest Applu.

To je tudi njuna glavna razlika, ki pa za seboj potegne številne druge. Če nekoliko slikovito opišemo razliko med njima bi lahko dejali, da je iOS nogometni klub Real Madrid, Android pa Barcelona. Prvi namreč bolj stavi na videz, drugi pa na atraktivnost. Prvi je tudi bolj elitističen, medtem ko je drugi bolj ljudski. In prvi je bolj ”fensi”, drugi pa bolj hipsterski.

PREBERITE ŠE: Auč! To se je Applu zgodilo prvič po 13 letih!

Slabost Androida je, da je nameščen na vrsto najrazličnejših naprav s čimer tvega okužbo s ”spolnimi boleznimi”, medtem ko iOS z enim partnerjem teh težav nima in je zato bolj stabilen in dodelan.

Vemo, da preprečujemo prepričane, a tudi vemo, da so uporabniki Androidov bolj odprte glave kot zveste in slepe Applove ovčice, zato si 10 razlogov, zakaj je iPhone (iOS) boljši kot Android, ne ženite preveč k srcu. Morda pa po ogledu posnetka prestopite na drugo (temno) stran? Imajo 10 boljših stvari kot jih imate vi!

Pametno kolo Le Syvrac Prvo pametno kolo na svetu s sistemom Android Prodaja Appla strmoglavila Auč! To se je Applu zgodilo prvič po 13 letih! VR grozljivka Dekle se ob igranju VR-grozljivke povsem zlomi! Novi Apple MacBook (2016) Novi Apple MacBook (2016) – veliko hrupa za nič? · · · ·