100 let moške kopalne mode.
Utrip mesta · moda · moška moda

Pred časom smo si ogledali ženske kopalke skozi zgodovino, zdaj pa je na vrsti še zgodovinski pregled moške kopalne mode. Od kombinezona do minimalk, tudi moške kopalke imajo za sabo pisano pot. Želite, da bi se kateri izmed trendov vrnil na sceno?

Tako kot ženska je šla tudi moška kopalna moda skozi številne spremembe v zadnjih 100 letih. Prve moške kopalke so bolj kot na kopalke spominjale na kombinezon in šele po prvi svetovni vojni so bile izdelane iz poliamidu podobnega materiala, ki se je v kombinaciji z elastanom (elastično vlakno iz poliuretana) obdržal vse do danes. Do minimalk (kopalk podobnim spodnjicam) je bila sicer še dolga, saj je bilo treba nanje čaka vse do leta 1935.

PREBERITE ŠE: Ženske kopalke skozi zgodovino

Kaj se je dogajalo s kopalkami vmes in kaj po tem, pa si oglejte v zgornjem video posnetku.

Parodija na oglas za moško spodnje perilo Calvin Klein Takšna je resničnost: to nastane, ko “navadni” moški poustvarijo oglase za spodnje perilo Calvin Klein Foto via: Grant Lamos IV, theartofdress.org, buzzfeed.com Jesen 2015: bizarne modne smernice napovedujejo motive genitalij in viden moški ud Dirt Pattern Material je vzorec moške srajce, ki je ''imun'' na madeže. Dirt Pattern Material – moška srajca, ki zamaskira madeže Kako se je moška obleka spreminjala v zadnjih 100 letih? Preverite, kako se je moška obleka spreminjala skozi čas ·