Kako dober je vaš vid?
V zraku · buzz buzz

Ponavadi za določanje ostrine vida očesni specialisti uporabljajo takoimenovane Snellenove optotipe, po plebejsko tabelo z enajstimi vrstami črk, ki so zgoraj večje in potem vedno manjše proti dnu. A to ni edini način pregleda naših oči. Kakovost vida lahko namreč preverimo tudi doma in to na sila zabaven način. Potrebujete le tale video s podobo Alberta Einsteina oziroma Marilyn Monroe (koga vidite je odvisno od tega, kako dober vid imate).

Zakaj bi čakali, da pridete na vrsto pri okulistu, ko pa lahko z enostavnim preizkusom preverite, kako dober je vaš vid. Če ob normalni razdalji od zaslona na sliki vidite Marilyn Monroe in ne Alberta Einsteina, pri AsapSCIENCE svetujejo, da si omislite očala ali kontaktne leče.

PREBERITE ŠE: Kakšen bi bil svet brez ljudi?

Če te že nosite, jih snemite/odstranite in zna se zgoditi, da boste videli drug obraz.

Super hero kid Neverjetna dejstva o sanjah, ki jih morda še ne veste možgani1 Kako natrenirati možgane na srečo Kdo bi si mislil, da so podgane lahko tako prikupni hišni ljubljenčki. Dokaz, da so tudi podgane lahko nadvse prikupni hišni ljubljenčki new Nore “epske” poroke ali kako je ljubezen lahko zabavnejša od nas samih · ·