kuratas06
V zraku · tehnologija

Nakupujete v spletni trgovini Amazon? Če ste kdaj sanjali, da ste Iron Man in da bi imeli robotsko obleko kot Robert Downey Jr., se vam sanje morda uresničijo. Danes je resda na voljo že kar nekaj robotskih oblek, ki opravljajo različne funkcije, a vse so za navadne smrtnike domala nedosegljive. Kuratas pa je svojo robotsko obleko ponudil kar na japonskem Amazonu, čeravno za milijon dolarjev.

Čeprav je robotska obleka po videzu daleč od tiste od Tonyja Starka in čeravno je Kuratas pacifistično naravnan, pa možnost dodatka zračne pištole na kroglice daje občutek, da bi v napačnih rokah lahko postal sila nevarno orožje. A tako je z vso tovrstno tehnologijo. Spletna trgovina Amazon ponuja prav to.

Ravno zato je obleka, ki jo dobite na japonskem Amazonu, nekoliko oklestena svojih polnih zmogljivosti, da se kdo ne bi igral boga ali česa podobnega. Pravzaprav gre za vozilo, ki pa se lahko premika z največ 8 km/h, rokave (beri roke) pa lahko kupite posebej.

PREBERITE ŠE: RoboDynamics: prvi osebni robot Luna

Kuratas je nastal kot umetniški projekt (Otaku exciter) več o njem pa izveste v videu.

Odpri galerijo

Curved-Labs-Macintosh-Concept-image-1 iMac koncept, ki sedanjost meša s preteklostjo woodbuds-naturally-crafted-wood-earphones-designboom-07 Woodbuds: naravne, “eco-friendly” lesene slušalke CES2015-1024x579 CES 2015: Izdelki, ki so zaznamovali sejem zabavne elektronike 2015 453736main_mit_d8-5_original_full Kaj bo v prihodnosti novega na področju letenja? ·