Audi-RS7-Piloted-Driving-Concept-2
Utrip mesta · mobilno

Pri Audiju so v okviru finala DTM prvenstva v Hockenheimu postavili študijski RS7 in ga brez voznika in na polno poslali okoli slavnega dirkališča. Pri tem so s hitrostmi preko 220 km/h podrli rekord za hitrost avtonomne vožnje. Ob objavi video posnetka, pa je proizvajalčeva internetna stran, zaradi številčnega obiska celo odpovedala.

V okviru Audijevega projekta “piloted driving” je imel voznik prek daljinskega upravljalnika nalogo čim prej in čim natančneje odpeljati krog. Zanj sta potrebovala dobre dve minuti, pri tem pa dosegala tudi hitrosti preko 220 km/h, s čimer je RS7 podrl rekord najhitrejšega avtonomnega osebnega vozila.

Avto naučili kako odpeljati krog Hockenheimringa

Vožnja je potekala s pomočjo GPS triangulacije prek Wi-Fi omrežja v vozilu, za orientiranje po pisti pa so skrbele tudi posebne 3D kamere, ki so med vožnjo snemale traso in podatke, ki so jih posneli pred tem s pomočjo dirkalnega voznika, primerjalo ter po potrebi korigiralo začrtano smer avtonomnega vozila.To pomeni, da so avto dobesedno naučili kako odpeljati krog slavnega dirkališča, tako da je računalnik vozila ob pomoči voznika z daljinskim upravljalnikom vožnjo, vseskozi primerjal s tisto profesionalnega dirkača in jo posnemal.

PREBERITE ŠE: Audi RS3 sedan – 525 “konjska” napoved RS3 sedana

Še bolj zanimivo kot na pisti, pa je bilo kasnejše dogajanje na internetni strani proizvajalca, ki je za kratek čas ob objavi video posnetka dobesedno “pregorela” od številčnega obiska in je bila nekaj časa tudi povsem nedostopna.

Odpri galerijo

IMG_3546 City test: Opel Meriva – oblikovna prenova in nov dizel ji dajeta novega zaleta in krila Mercedes-Benz-CLS-350cdi-4matic-f-janmacarol-2 Mercedes Benz CLS: Harmoničnost nekega drugega sveta IMG_345182410332637 2 Motoristične čelade z odbitim dizajnom peugeot_508FL_predstavitev_4 Peugeot 508 – kralj živali ponovno nabrusil kremplje in preži na premium kupce · ·