DIY skodelica okrašena z lakom za nohte
Utrip mesta · dom

Do božiča odštevamo le še ure, vi pa še vedno nimate vseh daril? Brez panike, za vas imamo idejo za božično darilo, s katerim boste navdušili, saj je unikatno, praktično in povrhu še izjemno simpatično. To je skodelica, poslikana z lakom za nohte. A ne na način, kot si predstavljate. Postope izdelave je namreč prav čaroben, polega laka za nohte pa potrebujete le vodo in zobotrebec.

Še vedno iščete idejo za božično darilo? Kaj pravite na skodelico, okrašeno z lakom na nohte? Za izdelavo unikatne skodelice, ki bo postala najljubša skodelica vsakega prejemnika, ne potrebujete nikakršnega umetniškega znanja, čeprav končni rezultat kaže nasprotno. Potrebujete pa porcelanasto skodelico, lak za nohte, zobotrebec, dovolj veliko skledo, da lahko vanjo potopite skodelico, in vročo vodo. Postopek izdelave je sila preprost in vam ga izdamo v nadaljevanju.

PREBERITE ŠE: Izvirna božična darila za lene ljudi

V posodo zlijte vročo vodo in vanjo nakapajte lak za nohte (za večbarvni vzorec uporabite več različnih lakov). Vzemite zobotrebec in ga nekoliko razporedite po površini (delati morate hitro). Nato nežno potopite suho skodelico v posodo, lak pa se bo nanjo prijel sam. In to je vsa umetnost. Skodelico potem le še položite na papirnato brisačo, da se posuši (dajte ji nekaj ur, še bolje je, če jo sušite čez noč). Če želite, lahko vzorec dodatno zaščitite z akrilnim sprejem, a ne razpršite ga na mestu, kjer pijemo (lahko uporabite tudi premaz za keramiko). Pri tem velja dodati, da morate takšno skodelico prati ročno (po možnosti brez gobice) in ne v pomivalnem stroju.

Pri Ronaldu doma Tako živi Cristiano Ronaldo, v hiši, vredni 6,5 milijona evrov Kabinetne omarice z retro zvočniki Kabinetne omarice z barvitimi Bluetooth zvočniki Sveča iz jabolka DIY-sveča: kako iz jabolka izdelati dekorativno svečo Stenska ura Transformer Clock Transformer Clock: stenska ura tisočerih obrazov ·