Svetovni prvak v žvižganju
V zraku · buzz buzz

Te zanima, kako zveni svetovni prvak v žvižganju? Christopher Ullman je štirikratni državni in svetovni prvak v žvižganju. Z ustnicami, jezikom in zobmi lahko posnema različna glasbila in ustvarja neverjetne zvoke, žvižganje pa uvršča med obliko umetnosti. Te zanima, kako zveni najboljše žvižganje na svetu?

Edward Snowden je morda najbolj znani “žvižgač” na svetu, a najboljši žvižgač na svetu v pravem pomenu besede je Christopher Ullman. In kaj loči profesionalnega žvižgača od žvižgača na ulici? Predvsem diapazon žvižganja, torej kako visoko in nizko lahko nekdo ”čivka”, potem pa so tu še tehnike in zmožnost njihovega kombiniranja, kar omogoča širšo paleto izražanja oziroma interpretacij.

PREBERITE ŠE: V Ljubljani ljudem živce paral neotesan Božiček

In kaj je, poleg vaje seveda, recept za uspeh Christopherja Ullmana, svetovnega prvaka v žvižganju? Kot pravi, je njegov najboljši prijatelj balzam za ustnice Chapstick, ki ga ima vedno pri sebi, za karseda čist zvok pa je ”krivo” tudi pitje ledeno mrzle vode in ”embargo” na poljube 24 ur pred nastopom, saj lahko zaradi njih ustnice nabreknejo, kar žvižganje ”razglasi”.


PicMonkey Collage Inovativne vizitke, ki so vse prej kot običajne Mazda in neotesan božiček V Ljubljani ljudem živce paral neotesan Božiček PicMonkey Collage Najbolj vroči trendi leta 2015, ki so jih prakticirali najbolj seksi moški Humorne ilustracije: takšne so razlike med moškimi in ženskami Humorne ilustracije: takšne so razlike med moškimi in ženskami