Dirkalni dron Nissan GT-R proti superšportniku Nissan GT-R
Utrip mesta · mobilno

Nissana je izdelal dirkalni dron GT-R, ki od 0 do 100 km/h pospeši v 1,3 sekunde! Nissan ga je skupaj s podjetjem Tornado XBlaeds Racing izdelal za spopad s svojim najnovejšim Nissanom GT-R. In kdo je zmagal na sloviti progi Silverstone? David ali Goljat?

Tudi dirka za najhitrejši dron in dron z najboljši pospeški na svetu postaja napeta. Dirkalni dron Nissan GT-R je trenutno prav gotovo brez prave konkurence. Ne le da zmore v 1,3 sekunde z mesta pospešiti do 100 km/h, doseže tudi hitrost 184 km/h! Zahvala za to gre zmogljivemu motorju in aerodinamičnemu ohišju (tega prispevalo podjetje Sky-Hero).

Pri Nissanu so dron pripravili za veliki spopad s svojim najnovejšim dirkalnikom GT-R, ki se ponaša s 3,8-litrskim prisilno polnjenim V6 V24 agregatom z dvema turbopuhalnikoma, medtem ko se dron lahko pohvali ”le” s kvartetom propelerjev z 2000-kilovatnim motorjem podjetja XNova (za primerjavo, avto ima 800 KM).

PREBERITE ŠE: Nissan predstavil stol, ki se pospravi sam

Čeprav na papirju favorit ne bi mogel biti bolj očiten, pa je brneča zverina, ko je bilo treba več kot le ”govoriti”, opravila z rohnečo zverino, čeprav ta zmore precej večjo končno hitrost (potegne krepko prek 300 km/h; 315 km/h, če smo natančni). Posebna dvokilometrska proga na dirkališču Silverstone je tako dala nepričakovanega zmagovalca, dron Nissan GT-R, ki ga je vozil profesionalni voznik drona James Bowles, britanski prvak v vožnji z dronom. Temu je mogel v roke seči profesionalni dirkač Ricardo Sanchez, ki je vozil jekleno različico GT-R-ja.

Razlog za poraz superšportnega avtomobila? Ne pospešek, avto od 0 do 100 km/h pospeši v 2,7 sekunde, ne končna hitrost, okretnost je nagnila tehtnico na stran drona. Dron je namreč precej okretnejši, njegov obračalni krog je vsega 30 centimetrov, kar je zelo malo v primerjavi z 11 metri, kot ga ima njegov jekleni soimenjak.


Pearl RearVision Pearl RearVision – okvir za registrsko tablico kot vzvratna kamera Avant2Go - Smart Car sharing — Ljubljana — Ljubljančani bodo souporabljali BMW, Renault in Smart za novo mobilnost Novi Peugeot 3008 GT je Peugeot 3008 na steroidih Novi Peugeot 3008 GT – Peugeot 3008 na steroidih Koncept MINI Vision Next 100 MINI Vision Next 100 – urbani kart, ki ga boste priklicali kot psa · · ·