Film Ghost in the Shell (2017)
Kulturni izbor · film

Oglej si prvi napovednik za film Ghost in the Shell – gre za hollywoodsko adaptacijo kultnega manga, ki se je začel leta 1989 in bil pozneje adaptiran v anime filme –, na račun katerega je moral Hollywood požreti že kar nekaj krepkih. Producenti filma so namreč za glavno igralko izbrali Scarlett Johansson. Zaradi tega so ljubitelji animejev dvignili glas in so Hollywood obtožili beljenja azijske kulture in to tudi takrat, ko si ta izposoja zgodbe iz povsem azijskega okolja. Morda jih bo prvi, zelo kriptičen napovednik nekoliko pomiril.

Kritik na račun izbire Scarlett Johansson kot glavne igralke v akcijskem znanstvenofantastičnem filmu Ghost in the Shell (2017), ki temelji na istoimenski mangi iz leta 1989, še niso potihnile, zdaj pa studio Dreamworks ljubite animejev prosi za ”odpuščanje” s prvim napovednikom (ta je kolaž petih dražilnikov), s katerim želi upravičiti izbiro igralcev. Morda pa ljubitelji animejev res dobijo nekoliko več zadoščenja, potem ko jih je razburilo dejstvo, da film, ki se naslanja na azijsko kulturo, ni našel dovolj prostora za azijske igralce.

Eden od striparjev John Tsuei je dejal: ”Pri taki odločitvi ne gre samo za brisanje azijskih obrazov, pač pa za odmik od osrednje teme zgodbe. V samem bistvu je to namreč japonska, ne pa univerzalna zgodba.”

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Ordinary World (2016)

Johanssonova v filmu Ghost in the Shell igra kibernetično policistko Motoko Kusanagi oz. majorko, kot jo naslavljajo tu, okoli katere se je vrtel tudi kultni animirani film režiserja Mamoruja Ošiija iz leta 1995, ki naj bi med drugim navdihnila filme, kot sta Matrica in Avatar. Igrano adaptacijo je režiral Ruper Sanders (Sneguljčica in lovec), kar bo njegov drugi film.

Anime Ghost in the ShellOdpri galerijo

Posebni učinki v filmih. Tako so filmi videti brez posebnih učinkov Film Ordinary World (2016) Filmski napovednik: Ordinary World (2016) – pevec skupine Green Day je nesojeni punkovski zvezdnik, ki ne zna odrasti Film Potniki (Passengers, 2016) Filmski napovednik: Potniki (Passengers, 2016) Film Bastards (2017) Filmski napovednik: Bastards (2017) · · ·