Film Planet samskih (2016)
Kulturni izbor · film

Planet samskih ali Planeta singli, kot je originalen poljski naslov, je tretji celovečerec ”prebeglega” slovenskega režiserja Mitje Okorna, ki je na Poljskem tako kot prej Pisma sv. Nikolaju požel izjemen uspeh. Zdaj ljubezenski hit prihaja tudi na spored slovenskih kinematografov.

Planet samskih (Planet singli) je poljska romantična komedija slovenskega režiserja Mitje Okorna. Ta se vrača k svojemu preverjenemu receptu (izostreni in duhoviti dialogi, preobrati ter ganljivi prizori), ki ga je začel s komedijo Tu pa tam, s katero je naredil preboj na domačih tleh. Film se osredotoča na Tomeka (vlogo je zaupal poljskemu zvezdniku Macieju Stuhru), šovinističnega TV-zvezdnika, ki z učiteljico glasbe Anio (Agnieszka Więdłocha), potem ko se naključno spoznata prek spleta, sklene neobičajen poslovni dogovor. Ona ga zalaga s svojimi pripetljaji na zmenkih, on pa jih v svoji satirični oddaji preliva v lutkovne skeče.

A stvar se zaplete, ko prikupna Ania spozna (na videz) princa na belem konju, Antonija, Tomek pa se znajde v precepu. Kariera (in neizpovedana ljubezen) ali ljubezen.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Ob tebi (2016)

Omenjena igralca nista edina poljska zvezdnika v filmu Planet samskih, saj teh kar mrgoli. Tu so namreč še Tomasz Karolak (z njim je Okorn sodeloval že v Pismih sv. Nikolaju, božični romantični komediji, ki si jo je ogledalo več kot dva in pol milijona ljudi) pa Danuta Stenka, Paweł Domagała, Katarzyna Bujakiewicz, Weronika Książkiewicz, Ewa Błaszczyk in Piotr Głowacki. Čustveni vrtinec, ki ga na gre zamuditi!

Transformerji 2: Maščevanje padlih Filmske uspešnice, ki so jih filmski kritiki raztrgali Zadnji in prvi prizori TV-serij Primerjava prvega in zadnjega prizora priljubljenih TV-serij Doctor Strange Filmski napovednik: Doctor Strange (2016) Film Star Wars: Rogue One (2016) Filmski napovednik: Rogue One: Zgodba vojne zvezd (Star Wars: Rogue One, 2016) · ·