Kava s sendvič sladoledom.
Utrip mesta · kulinarika

Marsikdo si dneva ne more zamisliti brez kave, brez injekcije kofeina. Kratka, bela, z mlekom, s smetano, cappuccino, … Vsak ima svojo najljubšo in verjetno se ne bomo nikoli zedinili, katera je najboljša, ker je tudi vsaka primerna za svoj del dneva. Pa vendar mislimo, da smo odkrili kavo, ki vlada vsem kavam, saj združuje dve sila priljubljeni sestavini. Kava za bogove, vam pravimo. Preverite.

Jutranja skodelica kave je kot umivanje zob. Ne kot rutina, ampak nekaj, brez česar ne mine jutro. No, kava nas sicer spremlja skozi cel dan. Na delovni mizi, na mizi v lokalu, ko veselo čebljamo v družbi prijateljev, doma, ko prebiramo knjigo, po obedu,… Ni pa vsaka kava za vsako priložnost. Jutra pripadajo bolj ”budniškim” kavam (turška, ipd.), proti popoldnevu je delež kofeina vse manjši, saj mu ”skodelični delež” jemljejo mleko, smetana, vanilja, ipd.

PREBERITE ŠE: Instagram trend: Seksi moški in skodelica kave #menandcoffee

Če kavo jemljemo kot užitek in ne kot dramilo je edini pravi ”recept” sledeč. Vzamete mešalec, vanj vstavite sendvič sladoled, dolijete vašo kavo, pritisnete na gumb, ki vse skupaj premeša in voilà, kava za bogove je tu. Pa ni za kaj!

Poletna vinska razvajanja v Ljubljani. Ljubljanska vinska pot 2015 za poletna vinska razvajanja Pomlad in
poletje sta
idealna za Dan
restavracij. Kulinarični dogodki na prostem vabijo favola fotke barbara ceferin 018 Restavracija in picerija Angel gosti svetovnega prvaka picopeka picnic Kulinarično doživetje – pikniki po svetu ·