Luke Aikins z letala skočil brez padala.
V zraku · buzz buzz

Izkušeni ameriški padalec Luke Aikins je postal prvi človek na svetu, ki je skočil z letala brez padala, njegov padec z višine več kot 7600 metrov pa je ublažila le zaščitna mreža, velika 30 x 30 metrov. Čemu čelada, Luke?

Padalec Luke Aikins je postavil nov mejnik. Postal je prvi človek, ki je skočil iz letala brez padala. V prazno se je v slogu Jamesa Bonda iz filma Zlato oko vrgel z višine 7620 metrov, vse skupaj pa so ujele tudi kamere – dogajanje je bilo moč spremljati v živo na ameriški televiziji Fox. Čeprav gre za milo rečeno nor podvig, pa je Aikins vedel, kaj dela. 42-letnik ima namreč za sabo že prek 18 tisoč skokov s padalom.

Kljub temu so mu organizatorji – Screen Actors Guild oz. igralski ceh – zaradi varnostnih razlogov zabičali, da mora nositi padalo, a je prav zaradi varnostnih razlogov Aikins vztrajal, da ne, saj je moral zaščitno mrežo zadeti s hrbtom. Bilo je napeto kot v filmu, saj je združenje ukaz preklicalo le nekaj minut pred skokom.

PREBERITE ŠE: Tim Gajser – atraktiven skok o katerem govori ves motociklističen svet!

Pri prostem padu je Luke Aikins dosegal hitrosti do 193 kilometrov na uro, njegov padec pa je ublažila varnostna mreža, razpeta na filmskem ranču v Big Skyu na obronkih doline Simi Valley (Kaliforniji, ZDA). Po srečnem pristanku sta mu prva čestitala žena Monica in 4-letni sin Logan.

Luke Aikins – prvi človek, ki je z letala skočil brez padala:

Trenutek, ko so si vsi oddahnili.Odpri galerijo
Novo razmerje vs. dolgotrajno razmerje Kaj vse se spremeni v razmerju, ko smo v zvezi dlje časa? Izvirna poročna vabila Izvirna poročna vabila, ki jih je nemogoče zavrniti! PicMonkey Collage Fotografije, ki bodo povrnile vero v človeštvo Pokemon tatuji Tatuji Pokemonov – obljubite Pokemonom večno zvestobo s tatujem · ·