Mark Zuckerberg in Jarvis
Utrip mesta · dom · V zraku · tehnologija

Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka, je na začetku leta zapisal: ”Moj osebni izziv za leto 2016 je ustvariti preprosto umetno inteligenco, ki bi pomagala pri organizaciji mojega doma. Podobno kot J.A.R.V.I.S. v Iron Manu.” In res. Prišel je konec leta in Zuckerberg nas je povabil v svoj dom in predstavil življenje z Jarvisom, ki mu je glas posodil nihče drug kot Morgan Freeman.

Mark Zuckerberg se že dolgo ne ukvarja zgolj s Facebookom. Vsako leto si zada nov izziv. Med drugim je letos želel ustvariti virtualnega pomočnika za svoj dom, podobnega kot ga je imel Tony Star v filmu Iron Man. Iz razpoložljive tehnologije je ustvaril lastnega Jarvisa, ki ga je možno nadzorovati z glasom ali prek aplikacije, ta pa je zmožen upravljati glasbo, temperaturo, luči, igrati varuško, speči toast, brati obraze in v dom spustiti znane goste, odgrniti zavese ter mnogo drugega.

PREBERITE ŠE: Objave na Facebooku, ki vas lahko stanejo službe

Video prikazuje številna domača opravila, ki jih opravlja Jarvis (gre za izpopolnjeno različico pomočnika Amazon Echo), ki mu je glas posodil igralec Morgan Freeman. Čeprav Zuckerberg nima karizme Tonyja Starka, pa ga je vseeno zabavno gledati.

Galerija – Zuckerbergov Jarvis:

Mark Zuckerberg z družinoOdpri galerijo

Klubska miza Teles Taxidi Teles Taxidi – lebdeča klubska miza, ki stane celo premoženje Snežinke iz papirja DIY: dovršene snežinke iz papirja Nosljiva in zložljiva miza Napkin Table Napkin Table: nosljiva jedilna miza za dva, ki želi preusmeriti pozornost s telefonov k človeku Doma narejena dišeča sveča DIY: doma narejena dišeča sveča · ·