M&M's 75 let
V zraku · buzz buzz

Bomboni M&M’s praznujejo 75 let! Veljajo za ene najbolj popularnih čokoladnih bombonov na svetu, slovijo pa ne samo po okusnih raznobarvnih čokoladnih bombonih z arašidi, temveč tudi po likih, oživljenih podobah njihovih bombonov, ki nas prek televizijskih zaslonov zabavajo že desetletja. Ob tem častitljivem jubileju se zato sprehodimo skozi zgodovino TV-oglasov za bombone M&M’s, ki vas bodo zagotovo spravili v dobro voljo in pregnali v trgovino po vrečko M&M’sov.

Bomboni M&M’s letos praznujejo 75 let. Ob tem jubileju je korporacija Mars, lastnica najbolj popularnih pisanih bombonov na svetu (drugi so Smarties), napovedala nove okuse, nove barve, nove teksture in nove embalaže za lažje uživanje na poti. Obletnico so pospremili tudi s priredbo skladbe pevca Sammyja Davisa Jr. z naslovom Candy Man iz leta 1972. Sodobno interpretacijo sta ustvarila producent in umetnik Zedd ter pevec Aloe Blacc.

PREBERITE ŠE: Recept: gumijasti bomboni Coca-Cola v naravni velikosti

Bomboni M&M’s so sicer nastali iz gole potrebe, saj je ameriška vojska med 2. svetovno vojno prosila Mars, naj za njene vojake izdeluje čokolado, ki bi preživela dolgo pot na fronto. Vse ostalo je zgodovina.

Izdelali so čokolado s trdim ovojem, ki se med potjo ni topila, iz tega pa je leta 1947 zrasel komercialni izdelek, ki je danes eden najprepoznavnejših ameriških izvoznih izdelkov v zgodovini.

Sony World Photography Awards 2016 med zmagovalci tudi Slovenec Sony World Photography Awards 2016: med zmagovalci tudi Slovenec Plitvice Lovec na sonce: fotografije sonca z vseh koncev sveta Skulpture iz knjig Jacqueline Rush Lee – umetelne skulpture iz knjig Budilka Arnold Schwarzenegger Budilka Arnold Schwarzenegger = najučinkovitejša budilka na svetu ·