ezgif.com-webp-to-jpg (92)
Kulturni izbor · film

Tukaj je novi napovednik za Disneyjevo epsko pustolovščino Mulan (2020). Ta nakaže, kaj lahko pričakujemo v zgodbi o neustrašnem dekletu, ki iz ljubezni do svoje družine in svoje države tvega vse, kar ima, hkrati pa postane eden največjih vojščakov oziroma ena največjih bojevnic, ki jih je Kitajska kadarkoli poznala.

Na letošnjem Super Bowlu se je poleg številnih oglasov odvrtel tudi novi napovednik za težko pričakovano epsko pustolovščino Mulan (2020), ki je pravzaprav priredba Disneyjeve animiranke iz leta 1998. V vlogi legendarne kitajske bojevnice Mulan bo Liu Yifei, za režijo pa je poskrbela režiserka Niki Caro (Legenda o jezdecu kitov, Žena oskrbnika živalskega vrta, Severno od raja …). Novi napovednik izpostavlja nekaj ikoničnih trenutkov, hkrati pa osvetli tisto, zaradi česar bo ta Disneyjeva predelava drugačna od drugih. V primerjavi s precej bolj neposrednimi predelavami klasik (Aladin, Levji kralj) bo Mulan (2020) črpala tako iz animiranke kot tudi iz izvirne kitajske balade.

Zgodba Mulan (2020)

Mulan je neustrašno dekle, ki iz ljubezni do svoje družine in svoje države tvega vse, kar ima ter hkrati postane eden največjih vojščakov oziroma ena največjih bojevnic, ki jih je Kitajska kadarkoli poznala. Ko kitajski cesar izda ukaz, da mora iz vsake družine po en moški v vojsko, ki bo branila cesarstvo pred severnimi napadalci, Hua Mulan, najstarejša hči častnega bojevnika, stopi v čevlje bolnega očeta. Zamaskira se kot moški, kot Hua Jun, njena pot pa je na vsakem koraku polna preizkušenj, kjer mora izkoristiti svojo notranjo moč in pokazati svoj resnični potencial. To je epsko popotovanje, ki bo tudi njo spremenilo v častnega bojevnika ter ji prineslo spoštovanje hvaležnega naroda in ponosnega očeta.

Mulan (2020) prihaja v kina po Sloveniji 26. marca.

Nathalie Emmanuel in Vin Diesel (Hitri in drzni 9, 2020) Napovednik: Hitri in drzni 9 (Fast & Furious 9, 2020) – maja prihaja novo nadaljevanje d05b3e3b7ff6e42ab3c913cdb4b7390a3 Oskarji 2020: filmi, ki so jih nepravično spregledali iOpGxpZKY32i0G5LmRDNs5SB7Ce Najboljši filmi Brada Pitta: 10 nepozabnih vlog velikega igralca oskarji 2020 Oskarji 2020: to so nominacije za oskarje ·