Polet z wingsuit obleko nad vulkanom
V zraku · buzz buzz

Kot da letenje z letalno obleko (wingsuit) ne bi bilo že samo po sebi dovolj adrenalinsko, si wingsuit skakalci zadajajo zdrzne izzive, kot so let skozi špranje med skalami in let me stavbami. Na seznam norih podvigov je zdaj enega dodala še neustrašna Roberta Mancino, ki je že kot otrok sanjala, da bi poletela nad delujočim vulkanom. Po letih treninga so se ji sanje uresničile, saj je poletela nad delujočim ognjenikom Villarrica v Čilu.

Vulkan Villarrica je nazadnje bruhal lavo 3. marca 2015, adrenalin pa iz Roberte Mancino nedavno, ko je v letalni obleki (wingsuit) skočila iz helikopterja 4,5 kilometra nad tlemi in se kot pajek s pajčevino spustila proti žrelu tega delujočega čilskega ognjenika na nadmorski višini 2847 metrov.

PREBERITE ŠE: Zgodovinski prvi skok z wingsuit obleko izveden v Sloveniji

Z letom nad vulkanom, ki ga je začinil močan vonj po žveplu, so se ji uresničile otroške sanje. Bi si sami drznili kaj podobnega, če bi znali leteti z letalno obleko?

Pričakovanja vs. realnost turističnih destinacij Pričakovanja vs. realnost: zakaj ne smete slepo zaupati turističnim katalogom Skejtanje po hrvaškem spomeniku Skejtanje Slovencev po jugoslovanskem spomeniku na Hrvaškem Cara Delevingne v kampanji  I'm Not A Trophy Lepotica in zver: Cara Delevingne odvrgla krpice za dober namen A se ti zdi to v redu? Veš pasji lastnik svoj dolg? A se ti zdi to v redu? Veš, pasji lastnik, svoj dolg? ·