Abbey D'Agostino in Nikki Hamblin.
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · šport

Rio 2016 je postregel že z neštetimi nepozabnimi prizori in potezami, vrednimi vsega spoštovanja, toda v predtekmovanju teka na 5000 metrov smo bili priča vrhuncu olimpijskega duha. Prikazali sta ga ameriška in novozelandska tekačica, Abbey D’Agostino in Nikki Hamblin, ki sta s skupnimi močmi prišli do cilja, potem ko sta približno 2000 metrov pred ciljem padli v gneči. Oglejte si verjetno najlepši trenutek z olimpijskih iger.

“Vstani, vstani! Morava končati!” je D’Agostinojeva spodbujala Hamblinovo. “To so olimpijske igre. Morava končati!” Ko se znajdeš v težavah, tudi olimpijska medalja ni toliko vredna kot človeškost. Ameriška in novozelandska tekačica, Abbey D’Agostino in Nikki Hamblin, sta na OI Rio 2016 pokazali, da čeprav gredo stvari na nož, človeškost še vedno premaga željo po zmagi oz. medalji.

PREBERITE ŠE: Rio 2016: vsi drugačni, vsi enakopravni

Tekačici na 5000 metrov sta se zapletli in padli približno 2000 metrov pred ciljem. Njune sanje o dobrem nastopu so se v hipu razblinile. A tekačici po padcu nista obupali, si v športnem duhu pomagali ter s skupnimi močmi končali tekmo. Američanka si je pri padcu poškodovala koleno in je Novozelandki dejala, naj tek nadaljuje.

Čeprav sta zaključili kot zadnja in predzadnja, so ju organizatorji olimpijskih iger v Riu de Janeiru nagradili z nastopom v finalu. D’Agostinojevo so po tekmi zaradi poškodbe odpeljali v invalidskem vozičku, Hamblinova pa je sotekmovalki izrazila neizmerno hvaležnost, že pred tem pa sta se v cilju objeli in ogreli srca vseh gledalcev po svetu.

Rio 2016 – Abbey D’Agostino in Nikki Hamblin s potezo, ki je ganila svet:

Abbey D'Agostino in Nikki Hamblin.Odpri galerijo
Baletniki na ulicah New Yorka. Omar Rombles: baletniki zavzeli ulice New Yorka Kako biti srečen v službi? 6 preprostih nasvetov, kako biti srečen v službi Tatuji Rio 2016 Rio 2016: najlepši tatuji, ki smo jih opazili na olimpijskih igrah v Riu Frizer Alberto Olmendo Alberto Olmendo: frizer, ki striže z ognjem, noži in sabljami · · · ·