Slavoj Žižek v nagovoru  z malo bolj žgečkljivo vsebino.
V zraku · buzz buzz

Naš najbolj znani filozof Slavoj Žižek je tokrat spregovoril o bolj lahkotnih in ljudem bližjih temah, saj je podal svoje mnenje o spletnih zmenkarijah, človeški (ne)popolnosti in samokontroli. Izrazil je nestrinjanje s tem, da ljudje težijo k popolnosti, ko ustvarjajo svoje spletne profile, saj verjame, da ljubezen ni to, da nekoga smatramo za popolnega, ampak da ga imamo radi zaradi njegovih ”napak”.

”Popolnost je iluzija”, trdi Slavoj Žižek v svojem svežem nagovoru. Filozof, ki se ima za nepoboljšljivega romantika in je redno tarča kritik, je tokrat udaril s svojim pogledom na spletne zmenkarije, težnjo k popolnosti in samoobvladovanju. Pravi, da se ljudje preveč koncentriramo na to, kako se bomo kar najbolje predstavili, ko pa so prav nepopolnosti tiste, zaradi katerih nekoga ljubimo (to pokažena na primeru manekenk Claudie Schiffer in Cindy Crawford).

Nato navrže primer prijateljice iz Latinske Amerike, ki mu je zaupala, da ji je partner, ko jo je videl golo, dejal, da jo le nekaj odvečnih kilogramov loči od popolnosti, a v isti sapi nadaljeval, da naj jih nikar ne izgubi. Zakaj? Ker potem bo popolna. Popolnost pa je iluzija, nekaj brez ”žmohta” in popolno le dokler ni popolno. Zato je bolje, da je kot rep, ki ga lovi pes in nikoli zares ne ujame.

PREBERITE ŠE: Fotografije rastlin popolnih oblik in vzorcev

Žižek nadaljuje s samokontrolo, ki jo začini z mislijo, da smo vsi ljudje v resnici pošasti in da rad živi v družbi, kjer lahko počneš karkoli želiš, le da se ne izražaš preveč. Vas zanima kakšen bi bil zanj popoln zmenek in seksualen scenarij? O tem pa več v njegovem nagovoru, ki mu lahko prisluhnete v nadaljevanju.

cover-oglas-novinarji CityJob: Bi pisal za nas? Iščemo mojstre besed, novinarje s srcem! Stilsko razpolovljena hotelska soba. Pavel Vetrov – soba, ki je pol minimalistična, pol maksimalistična good-morning-wide-wallpaper-550795 20 jutranjih navad za dober začetek dneva Plavalna kape za tiste z dolgo brado. Plavalne kape za bradače, ki jim pomagajo, da plavajo hitreje