Neodvisni oglas za Adidas ob katerem vam bodo šle kocine pokonci.
V zraku · buzz buzz

Tega oglasa ni posnel Adidas in ga tudi ne bo uporabil za svoje promocijske namene, čeprav bi ga moral. Pravcato mojstrovino je posnel nemški študenti Eugen Merher, pripoveduje pa zgodbo ostarelega in čustveno otopelega maratonskega tekača, ki ves čemeren živi v domu za upokojence, dokler ne odkrije svojih starih superg Adidas in ponovno občuti strast do življenja.

Break Free je pretresljiv oglas za Adidas, ki to ni. Posnel ga je namreč 26-letni nemški študent Eugen Merher, ki ga je naslovil na Adidas, ta pa se zanj ni zmenil. Nekaj manj kot dvominutni oglas se vrti okoli nekdanjega nemškega maratonca, ki tone globlje in globlje v življenju v domu za ostarele, dokler nekega dne ne naleti na svoje stare in oguljene superge Adidas ter se odloči, da z njimi podoživi svojo mladost.

PREBERITE ŠE: Adidas 3D Runner – prve superge Adidas izdelane s 3D-tehnologijo

Uslužbenci doma za ostarele mu vedno znova preprečijo, da bi pobegnil na svobodo, a na koncu mu ob pomoči soupokojencev, ki prepoznajo njegovo stisko in srčno željo, to tudi uspe. Nihče vam ne bo zameril, če se vam bo na koncu oglasa utrnila solza ali dve.

Kitajska in smog. Kitajska se duši v smogu – srhljive fotografije, na katerih smog požira kitajske stavbe Coca-Cola Zero Eksperiment: Koliko sladkorja ima Coca-Cola in koliko Coca-Cola Zero? BeFunky Collage Čudovite fotografije semaforjev v megli Rekordni zeleni val Rekorden zeleni val – ujel 240 zelenih semaforjev zapored · · · ·