fbpx

Volkswagen ID. Xtreme Concept: vpadljiv električni ʺoff-roaderʺ s štirikolesnim pogonom

Volkswagen ID. Xtreme Concept; Foto: volkswagen-newsroom.com

Volkswagen ID. Xtreme je konceptno vozilo, osnovano na testnemu primerku prihajajočega VW modela ID.4 GTX. S konceptom želijo raziskati možnosti tovarniških predelav in dodatkov, ki bi bili lahko v prihodnje na voljo kupcem.

Koncept Volkswagen ID. Xtreme je osnovan na modelu ID.4 GTX. Ima štirikolesni pogon in 285 kW moči. V primerjavi s produkcijskim modelom ID.4 GTX ima večjo oddaljenost od tal in je obut v robustne terenske 18-palčne pnevmatike. Sprememba prednjega odbijača naredi model Xtreme robustnejši, 50 mm širši prednji koloteki pa doprinesejo k ʺterenskemuʺ videzu.

Volkswagen ID. Xtreme Concept; Foto: volkswagen-newsroom.com

Na strehi konceptna najdemo dodatne LED luči, celotno dno in spodnji del prednjega odbijača pa sta zaščitena z aluminijastimi ploščami. Po poročanju Volkswagna, so za model Xtreme razvili tudi poseben ʺoff-roadʺ zvok, ki ga proizvajajo generatorji zvoka v ohišjih koles. Notranjost ponuja vstavke iz alkantare, nove sedeže in oblazinjenje z oranžnim kontrastom. Koncept naj bi tudi ostal koncept, saj v tem trenutku serijska proizvodnja ni predvidena.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!