为客人做饭有时是一件苦差事,因为人与人之间的饮食习惯不同。如果你知道其中有人有过敏症,那就更困难了。但也有一个解决方案。乍一看,您可能会认为为过敏症患者准备食物很困难,但您会发现事情比乍看起来要简单。
4 种防过敏节日食谱.
Agrodolce z bučo
成分:
- 2 kg (manjša) buče, semena odstranite in razrežite v kroge
- 3汤匙橄榄油
- 4汤匙蜂蜜
- 盐和胡椒
- ½ čajne žličke čilija
- ⅓ skodelice belega vinskega kisa
- velika limeta
- 5 svežih listov žajblja
- 2 žlici bučnih semen
准备:
Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija. Bučo razrežite na 界, odstranite semena in jo postavite v 烤锅. Enakomerno jo premažite z oljem, dvema žlicam medu, začinite jo tudi s soljo in poprom. Ko bodo bučni krogi rjavkaste barve, postavite pekač za 15 minut na stran.
Medtem v majhni posodi zmešajte čili, kis, limetin sok in dve žlici medu, vse začnite s ščepcem soli. Na nizki temperaturi kuhalne plošče mešajte sestavine 10 minut, dokler ne nastane sirup. Tik pred postrežbo buče jo prelijte s sirupom in okrasite z žajbljem.
Dvakrat pečen sladki krompir s hariso
成分:
- 3 veliki sladki krompirji
- žlica in pol rjavega sladkorja
- 2 žlici začimbe harisa
- 盐和胡椒
- 2汤匙橄榄油
准备:
土豆 dobro operite in ga nekajkrat prebodite z vilicami。为了 45 minut na 200 stopinj Celzija ga postavite v pečico, ko ga lahko prebodete z vilicami, je čas peke zaključen. Po peki naj se krompir rahlo ohladi, preden ga razrežete. Po dolžini odstranite eno tretjino krompirja (kot da mu odstranite ‘pokrov’).
Maso, ki se nahaja v krompirju, z žlico izluščite (pustite dovolj mase na dnu, da krompir ohrani svojo obliko) in jo postavite v mešalnik. Krompirju dodajte rjavi sladkor, hariso, sol in poper. Ko nastane kašasta masa, jo vlijte v ‘krompirjeve kalupe’, prelijte jih z oljem in postavite v pečico za 25 minut na 150 stopinj Celzija. Ko je krompir pripravljen za postrežbo, po njem posujete hariso.
Brezglutenski sir s palčkami iz cvetače
成分:
- 1 glava cvetače
- 2瓣大蒜
- ⅓ skodelice mocarele
- ⅓ skodelice parmezana
- 2个蛋
- jajčni beljak
- žlica mletega timijana
- žlica mletega rožmarina
- 盐和黑胡椒
- 2汤匙橄榄油
准备:
Pečico segrejte na 200摄氏度. Z mešalnikom zmešajte cvetačo in česen, dokler ne nastane fina masa. Mocarelo, parmezan, jajca, timijan, rožmarin, sol in poper združite z nastalo maso. Vse skupaj dobro premešajte.
Ko nastane ‘trda’ masa, jo vlijte v pekač, ki je pokrit s papirjem za peko. Po ‘pecivu iz cvetače’ polijte olje in ga pecite 30 minut. Ko je pecivo iz cvetače pripravljeno, ga pustite stati pet minut, nato pa ga narežite na podolgovate 筷子.
VEGANSKI PIRE KROMPIR
成分:
- 2,3 kg krompirja
- 455 ml vode
- 355 ml mandljevega mleka
- 4汤匙橄榄油
- 盐和胡椒
准备:
Pire krompir je verjetno najbolj preprosta jed, ki jo lahko pripravite, a mnogi kolebajo, kako ga okusno pripraviti za nekoga, ki ne sme jesti mlečnih izdelkov. Rešitev je v napitkih, ki nadomeščajo 牛奶.
Krompir skuhajte v vodi, ko je mehek, ga precedite in zmečkajte v pire. Dodajte mu olje, sol, poper in mleko. Voilà, pire krompir, ki ga vsi lahko jedo, je pripravljen!