煎饼是一道美味又简单的菜肴,没有人不喜欢它!为了让这道菜更适合秋天,我们这次加入了南瓜和肉桂!
Edinstvena sestava teh palačink – buča in cimet – bo poskrbela, da bodo te palačinke ne samo okusne, ampak tudi zdrave. Medtem ko je buča polna vlaknin in beta karotena, je cimet bogat z vitamini B6, K in E ter minerali, kot so magnezij, kalij, cink in baker.
配料
- 300 克 面粉
- 2 žlički peclinega praška
- 2茶匙肉桂
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreška
- 1/4 čajne žličke mletega suhega ingverja
- 1/2 茶匙盐
- 100 g pečene buče
- 400毫升牛奶
- 2个蛋
- 盐
- 枫糖浆
- orehi (pekan ali navadni)
准备
V posodi zmešajte 200 ml mleka, jajca in pire iz pečene buče. V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek, cimet, muškatni orešek, ingver in sol. Mešanici iz buč počasi dodajate suhe sestavine in hkrati vlivajte preostanek mleka, dokler ne dobite goste mešanice za palačinke. Palačinke pečite na segretem in naoljenem pekaču. Ko se na površin palačinke naredijo mehurčki, je čas, da jo obrnete. Plačinko nato pečemo še približno pol minute oziroma toliko časa, da dobi zlatorjavo barvo. Palačinke postrezite s sesekljanimi pekani ali orehi in prelijte z javorjevim sirupom.