这是许多人思考节日餐桌以及为亲人准备什么的时候。作为Vele的传统,复活节餐桌上必须要有辣根,因为它与鸡蛋和肉是绝配。我们为您提供了如何制作自制辣根酱的食谱。
Domača hrenova omaka je okusna začimba, ki lahko vsaki jedi doda pikantnost. Narejena je iz naribane korenine hrena, kisa, soli in kančka sladkorja. Omako lahko uporabite kot prilogo k pečenemu mesu, sendvičem ali celo kot omako za pomakanje krompirčka.
Ena od odličnih lastnosti domače hrenove omake je, da jo lahko prilagodite svojemu okusu. Za bolj blago omako dodamo več sladkorja ali manj hrenove korenine. Za bolj pikantno omako dodamo še naribano korenino hrena.
Domača hrenova omaka
组成部分
- 5 žlic hrena
- 1茶匙柠檬汁
- 1 茶匙苹果醋
- 2 čajni žlički sladkorja ali medu
- 2 ščepca soli in popra
- 1个蛋黄
- 1 čajna žlička kisle smetane
- nekaj žlic hladno stiskanega sončničnega olja
方向
- Hren olupite in ga očistite. Namočite ga v vodo.
- V posodo dajte rumenjak, malo solite in poprajte.
- Med mešanjem z metlico po kapljicah dodajte sončnično olje, dokler ne dobite goste mešanice (majoneza) ter pustite na hladnem.
- Hren posušite in ga naribajte. Dodajte ga v mešalnik.
- Ko je sesekljano, dodajte kis, limonin sok, sladkor in sol.
- Nato vse skupaj zmešajte z mešanico rumenjaka in olja (majoneza).
- Dodajte kislo smetano in premešajte.
- Če je pregosto, dodajte malo vode, v kateri se je namakal hren. Ko je zmes gladka, jo postavite v sterilni kozarec in shranite v hladilnik.