fbpx

食谱:最好的脆煎饼

狂欢节美食的甜蜜日子即将到来。我们为每年在我们家门口满脸笑容地等待我们的化装舞会者们加油,我们还为他们准备了入口即化的最好的脆皮馅饼……

“Pust je masten okoli ust,” pravijo. Letos si dajmo duška in poleg krofov pripravimo tudi najboljše krhke flancate doslej. Preliti s čokolado bodo še slajši.

Najboljši krhki flancati

Sestavine za krhke flancate:

  • 500 克 白面粉
  • 100g razmehčanega masla
  • 4个鸡蛋
  • 4 žlice ruma
  • 6汤匙糖
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1 lonček kisle smetane
  • 2汤匙柠檬汁
  • limonina lupine
  • 油煎炸

阅读更多: Recept: Najboljši pustni krofi

Krhki flancati
Krhki flancati

Postopek za krhke flancate:

V večjo posodo presejemo moko in na sredi kupčka naredimo jamico. Vanjo damo polovico razmehčanega masla, kislo smetano, jajca, ščepec soli, vanilijev sladkor in sladkor. Vse skupaj dobro premešamo in zmesi dodamo še rum in naribano limonino lupinico. Najbolje, da pri tem izberemo bio limono. Iz vseh sestavin zamesimo testo, ki ga nato pokrijemo in pustimo, da vsaj pol ure “leže k počitku”. Spočito testo na pomokani površini razvaljamo na vsaj 4 milimetre debelo in ga s koleščkom ali nožem razrežemo na rombe oziroma pravokotnike. Po sredini vsakega pravokotnika pa zarežemo še nekaj črt. Flancate ocvremo v vročem olju. Pečene flancate odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu, lahko pa jih prelijemo tudi s sladko, nad paro stopljeno pravo čokolado, v katero penasto umešamo 50g preostalega razmehčanega masla.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。