无论外面寒冷还是炎热,能喝上一碗美味的拉面汤总是很美好的。如果您正在寻找一顿充满风味和质感的餐点,那么这款纯素拉面食谱就是您的最佳选择。
Naučite se, kako pripraviti okusen in začinjen veganski ramen, ki ga lahko pripravite v udobju svojega doma. Priprava je v bistvu zelo enostavna, a kot večina azijskih jedi zahteva malo sekljanja in mletja, nato kuhanja, nič kompliciranega, v 1 uri imate super zdrav in okusen obrok.
Veganski ramen
组成部分
- 3 skodelice zelenjavne jušne osnove
- 5 g kombuja
- 1/4 skodelice indijskih oreščkov + 2 skodelici vode
- 3 mlade bok choy
- 75 g gob shiitake
- 1 žlička avokadovega olja
- 盐少许
- poper po okusu
- 100 g tofuja
- 1/2 žličke kumina
- 1/2 čajne žličke sezamovega olja
- 1 žlička + 1 1/2 žlice sojine omake
- 1 žlička temne sojine omake
- 1 1/2 žlice čilijevega olja
- 1 žlica bele sezamove paste
- čili, črna sezamova semena za okrasitev
- riženi rezanci
方向
- Segrejte pečico na 190 stopinj in zavrite vodo za rezance.
- V drugem loncu zavrite zelenjavno juho in kombu.
- Pripravite mleko iz indijskih oreščkov tako, da v mešalniku zmešate indijske oreščke in 2 skodelici vode, dokler sne dobite gladke zmesi.
- Ko zelenjavna juha zavre, izklopite ogenj in odstranite kombu.
- Mladi bok choy narežite na polovico, gobe shiitake pa na rezine. Vmešajte jih v skledo s ščepcem soli, poprom in avokadovim oljem.
- Zelenjavo razporedite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem.
- Tofu osušite in narežete na kocke. Vrzite ga v skledo skupaj s kumino, kančkom popečenega sezamovega olja, 1 žličko sojine omake in temno sojino omako. Nato ga razporedite po pekaču z zelenjavo in vse skupaj 15 min pecite v pečici.
- V zelenjavno juho vlijte približno 1/2 skodelice zmesi iz indijskih oreščkov.
- V skledi za ramen zmešajte 1 1/2 žlice sojine omake, kanček popečenega sezamovega olja, 1/2 žlice čilijevega olja in belo sezamovo pasto.
- Rezance ramen skuhajte po navodilih na embalaži.
- Na krožnik za ramen vlijte vročo juho in jo še enkrat premešajte. Odcedite rezance in jih dodajte v juho. Krožnik okrasite s praženo zelenjavo, čilijem, črnimi sezamovimi semeni in kapljico čilijevega olja.