Ob sončnih in vročih dneh se prileže lažja hrana, kot so solate ali različne zelenjavne jedi. Pred vami je enostaven recept, za odlično in lahko jed iz bučk, cvetače in brokolija.
Zelenjavna musaka je zaradi pestre uporabljene zelenjave polna vitaminov, pa tudi čudovitih barv, ki dvignejo razpoloženje, še preden zagrizete vanjo.
Zelenjavna musaka
组成部分
- 4 manjše bučke
- 4 majhne paprike
- 1 颗花椰菜
- 1 brokoli
- 180 克 奶油干酪
- 80 g mocarele ali trdega sira po želji
- 2瓣大蒜
- 3个西红柿
方向
- Bučke, papriko, cvetačo in brokoli narežemo in damo v ponev. Dodamo sol in olivno olje ter pečemo na 200°C približno 20 minut.
- Kremni sir zmešamo z naribano mocarelo, sesekljanim česnom in mešanim paradižnikom.
- Prelijemo čez zelenjavo, nato pa potresemo z naribanim sirom. In pečemo še 20 minut.