fbpx

Recept: zelenjavna musaka

Foto: Simenova / Pixabay
Zadnjič posodobljeno: :

Ob sončnih in vročih dneh se prileže lažja hrana, kot so solate ali različne zelenjavne jedi. Pred vami je enostaven recept, za odlično in lahko jed iz bučk, cvetače in brokolija.

Zelenjavna musaka je zaradi pestre uporabljene zelenjave polna vitaminov, pa tudi čudovitih barv, ki dvignejo razpoloženje, še preden zagrizete vanjo.

Zelenjavna musaka

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 4 manjše bučke
  • 4 majhne paprike
  • 1 cvetača
  • 1 brokoli
  • 180 g kremnega sira
  • 80 g mocarele ali trdega sira po želji
  • 2 stroka česna
  • 3 paradižniki

Navodila

  1. Bučke, papriko, cvetačo in brokoli narežemo in damo v ponev. Dodamo sol in olivno olje ter pečemo na 200°C približno 20 minut.
  2. Kremni sir zmešamo z naribano mocarelo, sesekljanim česnom in mešanim paradižnikom.
  3. Prelijemo čez zelenjavo, nato pa potresemo z naribanim sirom. In pečemo še 20 minut.
Dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!